DRAMA NA ŽELEZNIČKOJ STANICI U NIŠU: Padobranac prvi put skočio pa pao na visokonaponske žice, obustavljen saobraćaj
Foto: Profimedia

u toku izvođenja vežbe

DRAMA NA ŽELEZNIČKOJ STANICI U NIŠU: Padobranac prvi put skočio pa pao na visokonaponske žice, obustavljen saobraćaj

Srbija -

Pilot Vojske Srbije N. S. (29) tokom izvođenja osnovne padobranske obuke i realizacije prvog skoka, a prilikom prizemljenja pao je na električni vod pruge.

Naime, u blizini vojnog aerodroma "Narednik – pilot Mihajlo Petrović", deo padobrana pripadnika Vojske Srbije zakačio je električni vod pruge. Ekipa za obezbeđenje padobranskog skoka odmah je stigla na lice mesta i utvrdila da padobranac nema nikakvih povreda i uklonila deo padobrana sa električnog voda, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Prvi skok narednika je bio na niškom vojnom aerodromu, a on je imao sreće jer se samo padobranom zakačio na vodove koji provode struju od 20.000 volti na pruzi Beograd Niš, a tom električnom energijom se napajaju lokomotive.

Zakačen na kaiševe, nije dugo visio na kablovima jer je ekipa vojske odmah došla da ga spasi.

- Pruga je bila zatvorena od 10.20 časova kada se on upleo u žice pa u narednih sat vremena. Sve vreme je železnički saobraćaj bio zatvoren, a sada je sve normalizovano - rekao nam je jedan od železničara.

On pretpostavlja da je padobranac izgubio kontrolu usled jakih udara vetra. Na licu mesta nema nikakvih znakova da se neka vrsta havarije dogodila.

(Kurir.rs/ FOTO: Profimedia/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track