Kamen temeljac za nov dom i predškolsku ustanovu u MZ Mirosaljcima u opštini Lazarevac
Foto: Opština Lazarevać

Kamen temeljac za nov dom i predškolsku ustanovu u MZ Mirosaljcima u opštini Lazarevac

Srbija -

U prisustvu državnog sekretara Bojana Stevića, predsednika opštine Lazarevac Bojana Sinđelića, zamenika predsednika opštine Miloja Živanovića i predsednika MZ Mirosaljci Mileta Rankovića, položen je kamen temeljac za izgradnju novog Doma kulture u Mirosaljcima.

foto: Opština Lazarevać
foto: Opština Lazarevać

Ove godine smo obezbedili za 50 odsto više sredstava za ovaj fond iz kojeg se finansira izgradnja infrastrukture, uvođenje e-uprave i organizacija kulturnih, turistickih i sportskih manifestacija od značaja za lokalne sredine - rekao je državni sekretar Bojan Stević i dodao da u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave postoji fond za lokal u kome se odvajaju sredstva za projekte lokalnih samouprava.

foto: Opština Lazarevać

- Za 2017. budžet tog fonda iznosio je 320 miliona dinara, 2018. Lazarevac je dobio značajna sredstva za postavljanje led rasvete, a za 2019. godinu bilo je opredeljeno 490 miliona dinara za budžet za Fond za lokal i dodeljen je novac za 77 projekata. Opština Lazarevac je konkurisala za rekonstrukciju objekta Doma kulture u MZ Mirosaljci, sa kvalitetnim projektom koji predviđa i deo u Domu za predškolsku ustanovu. Opština učestvuje delom, a Ministarstvo je izdvojio 16 miliona dinara - istakao je Stević i ocenio da je to "pokazatelj odgovorne politike Vlade Srbije, ali i opštine Lazarevac".

On kaže da "novac ne može da se dobije bez kvalitetnih projekata".

foto: Opština Lazarevać

- Opština Lazarevac je u prethodne tri godine dobila dosta novca van okvira budžeta za realizaciju brojnih projekata, što je značajna podrška koju opština dobija - naveo je on, dodajući da već u januaru možemo očekivati započinjanje novih projekata vezanih za opštinu Lazarevac u vezi sa rešavanjem vodosnabdevanja, putne infrastrukture, kao i drugih infrastrukturnih projekata.

Da je ovo veliki dan za sve meštane MZ Mirosaljci potvrdio je predsednik MZ Mile Ranković.

foto: Opština Lazarevać

- Pored ove značajne investicije, očekujemo i dobijanje vodovoda u narednoj godini. Trenutno se radi projekat sekundarne vodovodne mreže tako da će Mirosaljci još samo morati da reše problem nekategorisanih puteva i da asfaltiranja - ističe Ranković.

foto: Opština Lazarevać

Predsednik Sinđelić iskoristio je priliku da se zahvali državnom sekretaru Steviću koji se lično založio da preko ministarstva izdejstvuje sredstva za ovaj projekat, Ministarstvu MDULSa, ministru Ružiću i Vladi Srbije i predsedniku Vučiću.

- Kada radimo svi zajedno i kada imamo ljude koji žele da pomognu možemo i u decembru da se pohvalimo postavljanjem kamena temeljca. Na zahtev MZ Mirosaljci postavili smo temelj za višenamenski dom koji ce biti korišćen kao kancelarije MZ, ali tu će biti smešten i vrtić. Taj nov objekat biće centar okupljanja ne samo omladine, već i svih starosnih dobi koji će u ovom domu kulture naći svoje mesto - smatra Sinđelić.

* Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran od strane Gradske opštine Lazarevac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Gradske opštine Lazarevac.

(Opština Lazarevac)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track