KRALJEVČANKA MEĐU POBEDNICIMA LIKOVNOG KONKURSA EU: Rad Dunje Timotijević uvršten u kalendar Evropske unije za 2020.
Foto: Kraljevačka gimnazija

veliki uspeh

KRALJEVČANKA MEĐU POBEDNICIMA LIKOVNOG KONKURSA EU: Rad Dunje Timotijević uvršten u kalendar Evropske unije za 2020.

Srbija -

Dunja Timotijević, učenica kraljevačke Gimnazije, jedna je od pobednica likovnog konkursa „Moja evropska zajednica“ koji je raspisala Evropska unija, a nagradu je ovoj Kraljevčanki uručio Sem Fabrici, šef Delegacije EU u Srbiji.

Na likovni konkurs „Moja evropska zajednica“ prispelo je 153 rada. Žiri je odabrao 12 najboljih koji se sada nalaze na stranama kalendara Delegacije Evropske unije za 2020. godinu. Ove godine obeležena je i desetogodišnjica organizacije likovnog konkursa za učenike srednjih škola u jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji, koji organizuje Evropska unija.

foto: Kraljevačka gimnazija

Cilj ovog konkursa bio je da mladi kreativno izraze svoje mišljenje na temu promocije evropskih vrednosti. Konkurs je pred učenike i učenice srednjih škola postavio zadatak da likovno odgovore na temu „Moja evropska zajednica“.

foto: Kraljevačka gimnazija

Tema ovogodišnjeg konkursa imala je za cilj da podstakne đake da promisle i identifikuju grupe u svojim lokalnim zajednicama koje su na određeni način ili u određenoj meri isključene, marginalizovane ili zanemarene.

foto: Kraljevačka gimnazija

Učenica druge godine filološkog odeljenja, Dunja Timotijević, pod mentorstvom svoje profesorke Aleksandre Popović, dala je svoj likovni, kreativni doprinos ovoj temi, što je i prepoznato od strane žirija.

Kurir.rs/J. S.

Foto Kraljevačka gimnazija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track