ODRŽAN ČAS TRADICIONALNE JOGE U ŠKOLAMA U KOVINU: Akcija oduševila mališane i nastavnike (FOTO)
Foto: Udruženje Mohanđi

PRVI PUT U SRBIJI

ODRŽAN ČAS TRADICIONALNE JOGE U ŠKOLAMA U KOVINU: Akcija oduševila mališane i nastavnike (FOTO)

Srbija -

Udruženje Mohanđi Srbija je, sa Himalajskom školom tradicionalne joge (HSTY), u okviru akcije “Vreme je za jogu”, predstavilo jogu deci u Gimnaziji i Ekonomskoj Školi “Branko Radičević” u Kovinu, deci u OŠ Paja Marganović u Deliblatu, OŠ Đura Filipoviću u Pločici, OŠ Žarko Zrenjanin u Skorenovcu.

foto: Udruženje Mohanđi

Časove joge vodila je licencirana instruktorka HSTY, Marija Šarenac, a zbog odlične reakcije dece, opština Kovin, uputila je zvaničan poziv drugim obrazovnim institucijama u ovoj opštini, da podrže časove joge i u njihovim školama.

Nakon upoznavanja dece, kao i zaposlenih sa jogom i njenim benefitima, usledio je čas koji je bio ispunjen jogijskim asanama, vežbama disanja (pranajamama), a završio joga nidrom. U osnovnim školama, sa najmlađim uzrastom joga se vežbala kroz igru, pokret i zabavu.

foto: Udruženje Mohanđi

Besplatni časovi joge za decu u okviru ove akcije, naišli su na veliko interesovanje kod dece. Mnogo važnije, organizovanje ovakve aktivnosti za školski uzrast dobilo je podršku zaposlenih u školama, kao i roditelja, zbog prepoznavanje duha akcije - vratiti decu svojoj pravoj prirodi koja je radosna, poletna, mirna, stabilna, nežna a jaka istovremeno.

Akcija „Vreme je za jogu“ se nastavlja u školama u drugim mestima u Srbiji.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track