GRAD KRALJEVO: Dodeljena priznanja najuspešnijim sportistima za 2019. u gradu na Ibru
Foto: Grad Kraljevo

GRAD KRALJEVO: Dodeljena priznanja najuspešnijim sportistima za 2019. u gradu na Ibru

Srbija -

Sportski savez Kraljeva, uz podršku grada Kraljeva, dodelio je priznanja i nagrade najuspešnijim sportistima, klubovima, trenerima i sportskim radnicima za 2019. godinu.

Gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić istakao je da izveštaj Sportskog kluba Kraljeva pokazuje da je zajedničkim snagama u prethodnoj godini postignuto mnogo i da su primetni odlični rezultati.

foto: Grad Kraljevo

- Sportski savez je postao spona između grada Kraljeva, klubova I svih sportista u našem gradu. Iako je grad Kraljevo imao značajne rezultate u velikom broju sportova, godinama nismo dodeljivali ovu prestižnu nagradu,a sada, drugu godinu zaredom, proglašavamo najbolje među najboljima. Mladi ljudi koji su došli na čelo Sportskog saveza pokazali su da rad, znanje I svakodnevni trud mogu da pokažu značaj Sportspog saveza, da uvećaju broj klubova koji ulaze u članstvo i ostvare odličnu saradnju sa gradom - istakao je Terzić.

foto: Grad Kraljevo

On je podsetio da su Kraljevo proslavili mnogi sportisti, košarkaši Duci Simonović, Divac, Miloš Babić, Nenad Krstić, fudbaleri od kojih je više od deet igralo za Crvenu zvezdu – braća Dudić, Luković, Anđelković, Kovačević, Bogdanović, Račić, a sada Gobeljić.

foto: Grad Kraljevo

Predsednik Sportskog saveza Kraljeva Miloš Simović naveo da je od jula počela s radom Kancelarija sportskog saveza.

foto: Grad Kraljevo

- Pokušavali smo da promovišemo sport I afirmišemo mlade da se bave sportom I da sjaj sporta vratimo gradu Kraljevu. Ove godine bilo je tri puta teže da izaberemo najboljeg sportistu, jer su se klubovi, treneri I sportisti potrudili da nam otežaju posao – istakao je Simović.

Najuspešniji senior u 2019. je Nemanja Milenković, prvak države u kik-boksu, dok je najuspešnija seniorka Jelena Erić koja je ove godine pobedila etapu na trci oko Belgije.

Grad Kraljevo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track