Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović: Radimo na onome što su građani sugerisali
Foto: Printscreen/TV Prva

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović: Radimo na onome što su građani sugerisali

Srbija -

Gradonačelnica grada Sombora, Dušanka Golubović, potvrdila je da će putni pravac Sombor-Baja biti rehabilitovan do kraja godine.

Ona je, gostujući u emisiji „150 minuta“na televiziji „Prva“ izjavila da je u prvoj fazi grad Baja izgrađivao put, a grad Sombor je projektovao ovaj put koji sada rekonstruišemo.

- Suština samog projekta je da su grad Sombor i Baja partneri više od 50 godina i u tom smislu smo delili brojne kulturne manifestacije, turističke sadržaje, ali ono što je za sve nas mnogo bitnije je upravo ta privredna saradnja, što očekujemo da se i desi kroz realizaciju ovog projekta - rekla je gradonačelnica Golubović, I istakla da očekuje završetak projekta do kraja ove godine:

- Ugovor je potpisan 2017. i tada je započet projekat. Očekujemo da bude završen do kraja 2019. godine, znači još malo je dana do kraja. Mi smo naš deo odradili, tako da možemo reći da je za nas projekat i završen – navela je ona.

foto: Printscreen/TV Prva

Na temu obnove graničnog prelaza Bački Breg, koji treba da omogući lakšu pristupnost stanovništvu Zapadnobačkog okruga prema autoputu M6, u pravcu Pečuja i Budimpešte, Golubović je podvukla da je realizacija tog projekta vrlo značajna.

  • Reč je o rekonstrukciji puta. To podrazumeva povećanje nosivosti puta, kao ispunjenje da Bački Breg – Herceg – Santo postane granični prelaz za teretni saobraćaj. Tenutno je samo za putnički, što znači da sva naša privreda koja je afirmisana, kako ka izvozu, tako i ka uvozu, mora koristiti druge granične prelaze, iako se nalaze na samoj granici sa Mađarskom i otuda zapravo najveći benefit ovoga projekta –kaže Golubovićeva.

Što se tiče realizacije projekata koji su trenutno u toku u Somboru gradonačelnica je izjavila da se trenutno radi na onome što su građani sugerisali, a to su nedovoljno izgrađene komunalne infrastrukture.

  • Počevši od vodovoda, putne infrastrukture, komunalne infrastrukture namenjene industrijskoj zoni, to su sve projekti koji su u toku. Pored komunalne infrastrukture, ulažemo u obrazovanje i kulturu, pored dogradnji vrtića i obnove vrtića, tako da svako dete u Somboru sada ima svoje mesto, obnavljali smo škole i opremali kabinete, realizujemo palatu kulture, kao jedan od najvećih projekata u oblasti kulture i infrastrukture vezano za očuvanje kulturnog nasleđa i afirmaciju savremenog stvaralaštva. Nastojali smo da kroz realizaciju ovih projekata svaki segment života naših sugrađana podignemo na jedan kvalitetniji nivo. Ima još posla koji treba obaviti, ali postoji odgovarajući i realan plan, nadamo se da će to i biti ostvareno - zaključila je Golubović.

Kurir/TV Prva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track