SVE SIJA I ŠLJAŠTI: Zvezdano nebo nad Užicem, ovako je grad ukrašen pred novogodišnje praznike (FOTO)
Foto: rina.rs

sveži medenjaci, kifle, popiti kuvana rakija i vino,

SVE SIJA I ŠLJAŠTI: Zvezdano nebo nad Užicem, ovako je grad ukrašen pred novogodišnje praznike (FOTO)

Srbija -

Za sve mališane organizovana je i besplatna škola klizanja svakog radnog dana od 14 do 16 časova

UŽICE - Ako vas put za vreme praznika navede u Užice, imaćete osećaj da ste zakoračili u pravu prazničnu bajku.

Drugu godinu za redom manifestacija “Božićni trg” održava se na Trgu partizana, a Ere su nakon Beograđana i Novosađana jedini koji imaju priliku da uživaju u ovoj čaroliji.

foto: RINA

"Preko 20 programskih aktivnosti planirano je za vreme trajanja. Pozorišne predstave namenjene su kako deci, tako i odraslima, a za sve mališane organizovana je i besplatna škola klizanja svakog radnog dana od 14 do 16 časova”, rekla je Marija Maričić iz Kancelarije za mlade.

foto: RINA

Organizaciju “Božićnog trga” u Užicu pored Knacelarije za mlade pomogli su Regionalna razvojna agencija “Zlatibor” i Grad Užice. “Prošle godine smo organzovali ovu manifestaciju prvi put i želeli da nastavimo, kako bi postala tradicionalna. Iz budzeta grada izdvojeno je 1,2 miliona dinara za kupovinu šest kućica na kojima će naši sugrađani moći da izažu svoje prozvode”, rekao je gradonačelnik Užica, Tihomir Petković.

foto: RINA

Na gradskom trgu dočekaće vas praznično uređeni štandovi na kojima se mogu kupiti sveži medenjaci, kifle, popiti kuvana rakija i vino, ali i pogledati vešti radovi vrednih žena.

“Trudimo se da naši proizvodi budu maštoviti i praznično obojeni. Uveče kad se upali novogodišnja rasveta, sa užičkog trga šalje se prelepa praznična slika u celu Srbiju. Ima dosta posetilaca, a njačrešći su maliani koji se ipak najviše raduju praznicima”, rekla je Katarina Cvetić.

Svi željno očekuju da padne prvi sneg kada će praznična čarolija u gradu na Đetinji buiti još potpunija.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track