Investicioni plan Srbija 2025 velika šansa i za Vojvodinu
Foto: Pokrajinska vlada

Investicioni plan Srbija 2025 velika šansa i za Vojvodinu

Srbija -

Pokrajinska vlada Vojvodine smatra da je Investicioni plan Srbija 2025 izuzetna šansa za razvoj infrastrukture, privrede i ekonomije cele Srbije. U Vojvodini su već spremni pojedini projekti iz plana koji je predstavio predsednik Aleksandar Vučić i koji će dodatno ubrzati ekonomski razvoj i smanjiti nezaposlenost.

Posebno je važno što će najzahtevniji i najskuplji projekti biti realizovani u Vojvodini, poput brze pruge od Novog Sada do Subotice, Fruškogorskog koridora, skladišta gasa, auto-puteva od Novog Sada i Beograda do Zrenjanina i drugih.

Pokrajinska vlada će već od januara 2020. godine započeti sa pripremom projekata iz svoje nadležnosti i tako maksimalno pomoći realizaciju ovog zahtevnog nacionalnog plana. Posebno će biti važna saradnja sa lokalnim samoupravama na pripremi projekata u oblasti vodosnabdevanja i otpadnih voda. Nacionalni investicioni plan 2025 predstavlja najvažniji zadatak u novijoj istoriji naše zemlje jer će njegovom realizacijom Srbija stići razvijenije zemlje i poboljšati ekonomski položaj svih građana.

Pokrajinska vlada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track