ZAPADNU SRBIJU OKOVAO SNEG, EVO GDE JE NAJKRITIČNIJE: Pada bez prestanka skoro 24 sata, mnoga domaćinstva odsečena VIDEO
Foto: RINA

zima pokazala zube

ZAPADNU SRBIJU OKOVAO SNEG, EVO GDE JE NAJKRITIČNIJE: Pada bez prestanka skoro 24 sata, mnoga domaćinstva odsečena VIDEO

Srbija -

Užice – Sneg u zapadnoj Srbiji bez prekida pada skoro 24 sata. Najteža situacija je na putevima ka Zlatiboru, jer je novih 30 centimetara otežalo saobraćaj.

foto: RINA

“Tokom noći došlo je do obustave saobraćaj za šlepere na Kadinjači i Debelom Brdu. Magistralni put koji vodi ka Crnoj Gori je prohodan, ali se saobraćaj odvija otežano i usporeno. Najveći problem prave smetovi koje vetar pravi na prevojima. Sve ekipe su na terenu, a danas radimo na raščišćavanju puteva drugog prioriteta.”, rekao je Leko Korićanac, direktor “Puteva Užice” za RINU.

On apeluje na sve vozače da ne kreću na put bez adekvtane zimske opreme.

“Najveći problem predstavljaju vozači šlepera koji dolaze iz primorskih mesta u Crnoj Gori koji nemaju adekvatne pneumatike, zato je neophodno da na put krpz ovaj deo Srbije krenu sa odgvarajućim gumamam i lancima, jer na kolovozu ima i do pet centimetera snega”, izjavio je Korićanac.

Čačak

Prve snežne padavine putari u Čačku su dočekali spremno. Sve ekipe i mehanizacija od sinoć su na terenu.

foto: RINA

“U gradu je formiran snežni pokrivač od pet centimetara, a u selima do 30. Za sada nema nikavih problema, svi putevi prvog prioriteta su pročišćeni, a danas se radi na raščićavanju lokalnih puteva. U ovom trenutku nema zavejanih sela. Posuto je 16,6 tona soli”, izjavio je Dragan Vukajlović direktor JP “Gradac”.

Gornji Milanovac

Snežne padavine tokom noći zavejale su brojna suvoborska sela. Pojedina domaćinstva tokom noći i po nekoliko časova nisu imala struje. Najkritičnija situacija je u Gajevima , Koštunićima, Simovića Ravan, Družetići i Tometino polje.

foto: RINA

“Za noć je palo pola metra snega, okovana su nam domaćistava, ne možemo nigde”, rekao je Miladin Mirković iz Koštunića za RINU.

Lučani

Pola metra snega u prethodnih 24 sata palo je u dragačevskim selima Kaona, Gornji Dubac, Glog, Vlatelica i Milatovići.

“U nižim područjima sneg nije napravio probleme, u Gornje Dragačevo upućena je mehanizacija i putari rade bez prestanka, kako bi svi pravci bili prohodni. Za sada je pročišćeno 180 kilometara puta prvog i drugog prioritetea”, kaže Milivoje Dolović, predsednik opštine Lučani.

Nova Varoš

U Novoj Varoši sneg se čisti uz pomoć traktora i raonika koje su meštani udaljenih sela dobili od lokalne samouprave kako bi blagovremeno krenuli sa čišćenjem.

“Pola metra snega napadalo je u selima. Meštani su sa čišćenjem počeli na vreme, pa je za sada sve pod kontrolom, ali doći ćemo u problem ako sneg nastavi da pada ovim intezitetom. U Božetićima je najkritičnija situacija, tu smo poslali dva skipa koji raščišćavaju sneg, a snežni nanosi otežavaju im posao”, kaže Rade Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš.

foto: RINA

Kraljevo

Sneg u kraljevačkom kraju sa povremenim prekidima pada već petnaestak časova ali se zboh viših temperatura koje se ne spuštaju ispod nule, čak ni noću, i slabog inteziteta, sneg ne zadržava na kolovozima tako da su svi putevu prohodni.

,,Održavamo 250 kilometara saobraćajnica u gradu i prigradskim naseljima,i isto toliko lokalnih puteva na seoskom području i za sada nemamo nikakvih problema što se tiče njihove prohodnosti.Situacija je ozbiljnija na području Rudna i okolnih sela gde su na pojedinim mestima u protelih par dana smetovi dostizali visinu i do metar i po.Međutim, mi baš na toj visoravni,na 1100 metara nadmorske visine imamo svoj punkt sa teškom mehanizacijom i dovoljnim količinama agregata i dežurnih ekipa tako da smo u mogućnosti da na tim putevima brzo reagujemo i obezbedimo normalno funkcionisanje vozila i uopšte kretanje tamošnjeg stanovništva“,kaže Mirko Vuković, direktor Javnog preduzeća ,,Putevi“ Kraljevo.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track