ZNAMO KO SI,OSAMA BIN LADEN:Vlasnik pumpe u Bosilegradu tvrdi da ga je policajac na granici malteretirao i polomio ruku
Ilustracija, Foto: Kurir.rs/T.S.

policija najavila istragu

ZNAMO KO SI,OSAMA BIN LADEN:Vlasnik pumpe u Bosilegradu tvrdi da ga je policajac na granici malteretirao i polomio ruku

Srbija -

Da mu je jedan od dva policajca polomio ruku na graničnom prelazu Ribarci, 8. decembra oko 18:30 sati, tvrdi vlasnik benzinske pumpe u Bosilegradu koji inače živi u Bugarskoj. Neprijatnost je doživeo, kaže, kada je odbio pretres, rekavši da ne prelazi granicu, nego je do nje ispratio gošću koja se vraćala u Srbiju. Iz policije kažu da je dokumenta bio dužan da pokaže jer je na području graničnog prelaza, a da su detaljne provere u toku i da će policajci odgovarati ukoliko se utvrdi da su postupali nezakonito.

Nikola Stojančov, vlasnik pumpe u Bosilegradu, kaže da je do granice iz pravca Bugarske pešice ispratio gošću da bi joj pomogao oko prtljaga, ali je nije prešao. Kada je pošao nazad da se vrati u Bugarsku, put su mu, tvrdi, zagradila dva njemu poznata policajca koji su od njega zahtevali da uđe u zgradu za pretres.

- Odbio sam pretres, rekavši da ne prelazim granicu, već ispraćam gošću, a jedan od njih me je napao rečima da sam ja Osama bin Laden, a naravno da zna ko sam. A onda mi je uvio ruke i leva ruka mi je opet slomljena, s obzirom na to da sam je lomio letos i da mi je poslednji snimak pre dvadesetak dana bio dobar i pokazao srasnuće. Osetio sam strašnu bol i pre nego da padnem na asfalt video klupu na dva-tri metra i seo. Rekao sam da sam srčani bolesnik, da me ostave na miru i zamolio da mi daju čašu vode - tvrdi Stojančov.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Nemanja Nikolić

Kaže da je morao da izvadi sve iz džepova i dao im belgijsku ličnu kartu, jer je belgijski državljanin, kako bi dokazao da nije - Bin Laden.

- Onog momenta kada se sve završilo, izašao je vođa smene ili šef granične policije, pozdravio se sa mnom i ja sam se vratio nazad u Bugarsku. Ovaj incident nije prvi jednom policajcu i ja ću da se potrudim da pravdu dokažem na sudu, belgijsko Ministarstvo spoljnih poslova je obavešteno. A prilikom pretresa su obećali da će da mi daju potvrdu ili uverenje o izvršenom pretresu, što na kraju, kada sam ih ljubazno zamolio da mi daju potvdu, nisu hteli ni da čuju - kaže Stojančov.

Dodaje da sumnja kako incident ima veze sa pumpama u Bosilegradu, jer je sin vođe granične smene, kako tvrdi, šef montažne pumpe na otvorenom, a on vlasnik druge koja im je konkurencija u radu.

Iz MUP-a kažu za Južne vesti da je Stojančov bio na ulaznoj strani graničnog prelaza i da je odbio da pokaže dokumenta.

Kada su mu policajci predočili da je, samim tim što je na području graničnog prelaza, dužan da pokaže dokumenta, on je izvadio dve loptice iz džepa, svežanj novca, a na kraju i ličnu kartu. - kažu iz MUP-a.

Dodaju da je posle toga, shodno Zakonu, obavljena detaljna provera i da on nije zahtevao da mu se izda potvrda o tome, a to je i evidentirano.

Iako se on tada nije žalio na postupanje policijskih službenika na granici, niti je do ovog momenta podneo pritužbu na postupanje policajaca, u Regionalnom centru su u toku detaljne provere. Ukoliko se utvrdi da su policajci prema njemu nezakonito postupali, oni će biti sankcionisani u skladu sa Zakonom. Takođe, obaveštena su i nadležna tužilaštva, kao i Sektor unutrašnje kontrole - odgovaraju iz MUP-a.

(Kurir.rs/Južne vesti, M.Dejanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track