Najnovije vesti

DEČAK PRVA ROĐENA BEBA 2020. U KRUŠEVCU: Majku obišla gradonačelnica, po 200.000 dinara za prve bebe (FOTO)
Foto: Ž.M.

čestitamo

DEČAK PRVA ROĐENA BEBA 2020. U KRUŠEVCU: Majku obišla gradonačelnica, po 200.000 dinara za prve bebe (FOTO)

Srbija

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, po ustaljenoj višegodišnjoj tradiciji posetila je prvorođene bebe u kruševačkom porodilištu, a sa njom je bio i predsednik Komisije za populacionu politiku, Ivan Mijalailović. Grad Kruševac ove godine izdvojio je 200 hiljada dinara za bebe rođene 1. januara 2020. godine.

Prvog dana 2020. godine u kruševačkom porodilištu, 40 minuta iza ponoći rođen je dečak, težak 2.760 grama i dugačak 45 centimetara. Nakon dva sata i 14 minuta rodila se i devojčica teška 3.540 grama i duga 51 centimetar.

Mamama, kojima je ovo prvo dete, gospođa Palurović je uručila vaučer u iznosu od 200 hiljada dinara namenjen svim bebama rođenim prvog dana ove, 2020. godine. Načelnik Ginekološko akušerskog odeljenja, dr Blagoje Milovanović istakao je da su majke i bebe u dobrom stanju.

Direktoka bolnice, dr Vesna Stević Gaji,ć poželela je novorođenim bebama je bezbrižno detinjstvo, a zaposlenima u porodilištu više posla u Novoj godini. Predsednik Komisije za populacionu politiku Grada Kruševca, Ivan Mijailović istakao je da je Grad Kruševac ove godine izvojio značajna sredstva za poboljšanje demografske slike i borbu protiv bele kuge.

Inače, 2019. godine u Kruševcu je rođeno 1.415 beba.

(Kurir.rs/Ž. M.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track