Najnovije vesti

BEZDUŠNI APATINAC PREGAZIO PSA PA POBEGAO: Vukao ga po putu, ostavio ga na asfaltu jedva živog, krvavog i izmrcvarenog
Foto: J. Miljuš

UŽAS

BEZDUŠNI APATINAC PREGAZIO PSA PA POBEGAO: Vukao ga po putu, ostavio ga na asfaltu jedva živog, krvavog i izmrcvarenog

Srbija

-Čudim se da je taj nesrećni pas još uvek živ..., prve su reči očevica saobraćajne nezgode koji se, nakon nekog vremena, vratio na mesto gde je pregažen jedan veći pas.

Po svedočenju ovog Apatinca, psa je noćas, oko tri iza ponoći, udario automobil marke golf, sive boje, na raskrsnici ulica Srednja i Kružni nasip, odakle ga je vukao sve do sledeće raskrsnice, ulica Žarko Zrenjanin i Kružni nasip.

-Tu je pas pao. Ogrlica mu se bila zakačila za auto koji ga je tako povređenog vukao po cesti, dok se nije nekako otkačio i ostao da leži u lokvi krvi na putu, a golf je produžio..., priča, zgranuto, ovaj čovek.

Fotografija nesrećne životinje ubrzo se proširila društvenim mrežama, uz apel za pomoć.

Na licu mesta odmah jutros su se našli Marija Miloš, vozač Hitne pomoći Ivica Pocrnić, taksista Radislav Raša Rajić, policija i još nekoliko prolaznika.

-Videla sam ljude i puno krvi na putu. Kad sam prišla, shvatila sam da je zgažen pas, jedva živ, ostavljen kao vreća smeća... Unakažen, smožden, iskrvaren... Pozvani su i apatinski veterinari, no, praznik je... Zvali smo i veterinarsku ambulantu u Somboru „Životinjsko carstvo“. Javio se dr Stevica Zidarević i bez viška reči samo kratko rekao da će primiti psa, da ga donesemo, objašnjava Aleksandra B., koja se našla na licu mesta.

foto: J. Miljuš

Dodaje da je izvadila neke kartončiće koje je imala u gepeku, da su drugi dodavali ceradu, ćebad i da je povređeni pas smešten u automobil i odvežen u Sombor.

-Ubacila sam pored njega i iskidanu ogrlicu, kako bi je vlasnik prepoznao..., tužno dodaje Aleksandra.

Po fotografijama se vidi da je psa u Sombor prevezao Ivica Pocrnić, vozač Hitne službe apatisnkog Doma zdravlja. U zbirnjavanju psa i njegovom što udobnijem i bezbednijem prevozu do ambulante su pomogli prisutni građani, među kojima je bila i jedna trudnica, prolaznici, te dvojica policajaca (jedan od njih se preziva Medić, dok za drugog, svedok sa mesta nesreće nije mogao reći kako se preziva, jer ga ne poznaje, ali naglašava da je, takođe, zaslužio sve pohvale).

-Hvala svima koji su pomagali da se pokuša spasiti život ove nedužne životinje. Sigurna sam da će dr Zidarević učiniti sve da mu pomogne. Kao što ćemo mi učiniti sve da pronađemo ovog bahatog i bezdušnog vozača i privedemo ga pravdi, zaključuje naša sagovornica.

(Kurir.rs/J.Miljuš)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...