SEĆATE SE PANIĆA KOJI SU NIKOLJDAN DOČEKALI U BEDI? Ostali bez brata i oca, a za Božić pokazali KOLIKO SRCE IMAJU (FOTO)
Foto: Facebook/Vlade Dragić

NADA U BOLJE SUTRA

SEĆATE SE PANIĆA KOJI SU NIKOLJDAN DOČEKALI U BEDI? Ostali bez brata i oca, a za Božić pokazali KOLIKO SRCE IMAJU (FOTO)

Srbija -

Dvojica braće, Bratislav i Miroslav Panić, kao i njihova majka Dragica iz Milićevaca dočekali su Božić s osmesima na licu, uprkos tragediji koja ih je zadesila prošle godine.

Podsetimo, za šest meseci Panići su ostali bez dva člana, otac je preminuo od raka, a stariji brat se ubio. Godinama su živeli bez struje, a na 350 metara od kuće je bunar odakle su se snabdevali vodom. Krsnu slavu, Nikoljdan, dočekali su nikad žalosniji, ali im se ubrzo sreća osmehnula.

foto: Facebook/Vlade Dragić

Naime, zahvaljujući dobrim ljudima Panićima se život potpuno promenio. Uoči Svetog Nikole njihov rođak Vlade Dragić pokrenuo je akciju da im se pomogne i to je trenutak kada se cela Srbija digla na noge, a najviše njihov kraj, Čačak i Arilje.

foto: Facebook/Vlade Dragić

Za Božić su dobili pečenicu, kao i tortu, da najradosniji hrišćanski praznik provedu uz bogatu trpezu.

foto: Facebook/Vlade Dragić

- Pokrenuo sam akciju sa Jelenom Babić Načić 17.12, a za struju smo skupili za dva dana 600.000 dinara i uključili su im 31.12. Sad radimo na vodi, kuća se sređuje, a pravimo i radionicu Braci i Mikiju. Branislav pohađa za auto-limara u Srednjoj mašinskoj školi u Čačku, a Miroslav ide u Osnovnu školu "Stepa Stepanović" u selu Gornja Gorevnica. Sve ćemo im srediti s narodom i sve transparetno do zadnjeg dinara. Za samo 20 dana od naroda iz Srbije, privrednika, Srba iz dijaspore skupljeno je oko 33. 000 evra - ispričao je za Kurir Vlade Dragić.

foto: Facebook/Vlade Dragić

On kaže da su uspeli da odrade radove na kući uz pomoć donacija dobrih ljudi, ali i popusta koje svuda dobijaju.

foto: Facebook/Vlade Dragić

- Nešto kupimo, a nešto nam poklone ili nam daju popust. S nama rade i volonteri i rade od srca. Višak novca ako se pojavi ići će bolesnoj deci u Srbiji. I već smo smo pomogli jedno dete, Luku koji hitno treba da ide na lečenje u Rusiju. Juče, na Badnji dan, uplatili smo 50.000 dinara - kaže Vlade za Kurir.

foto: Facebook/Vlade Dragić

Kako kaže, veruje da će do Srpske Nove godine sve uspeti da završe.

foto: Facebook/Vlade Dragić

- Imamo samo dnevnu sobu sređenu i kupatilo. Idemo ostale sobe, izolacija gletovanje soba dečjih, sređivanje, garaža, radionica, sprat, krov da se sredi pa nekih 40 kvadrata i uvedemo struju na sprat, ograda do puta, kapije, rigips ,ogradu do puta, kapije. Ima posla, ali mislim da neće mnogo faliti, a sve što pretekne daćemo deci kojoj je pomoć potrebna - poručio je Vlade Dragić.

Dobrota ljudi Dragici i njenim sinovima ne može tragedije po kojoj će pamtiti prošlu godinu, ali im može uliti nadu i sigurnost u bolje sutra.

(Kurir.rs/K.L.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track