ZLATNICI U BOŽIĆNOJ ČESNICI: Tradicionalna proslava Božića u Sabornom hramu Svetog Đorđa u Kruševcu
Foto: Ž.M.

BOŽIĆNA TRADICIJA

ZLATNICI U BOŽIĆNOJ ČESNICI: Tradicionalna proslava Božića u Sabornom hramu Svetog Đorđa u Kruševcu

Srbija -

KRUŠEVAC - U Kruševcu je po tradiciji, u Sabornom hramu Svetog Đorđa organizovano lomljenje 70 kilograma teške božićne česnice u kojoj je tri najsrećnija sugrađanina čekao po zlatnik.

Zlatnike su, kao i prethodnih godina, poklonili Bratislav Gašić, direktor BIA, Predrag Vukićević, direktor PKS Regionalne privredne komore Rasinskog okruga i Jelica Đurović Petronijević, direktorka Fabrike maziva FAM Kruševac.

foto: Ž.M.

Vladika kruševački gospodin dr David Perović održao je prigodnu besedu, a lomljenju česnice prisustvovao je veliki broj vernika.

Vladika David je još jednom podržao srpski pravoslavni narod u Crnoj Gori.

- Mi im sa ovog mesta iskazujemo najdublje poštovanje i blagodarnost što prkose bezakonju svih ovih dana i noći u želji da sačuvaju srpstvo u svom biću i svojoj veri, istakao je episkop David.

1 / 5 Foto: Ž.M.

U božićnoj česnici dobitnike su čekala tri zlatnika a dosad se javila samo Gorica Milićević. Ovu tradicionalnu božićnu manifestaciju i ovoga puta organizovala je Turistička organizacija pod pokroviteljstvom grada Kruševca.

U kulturno zabavnom programu učestvovao je Dečiji hor crkve Lazarice „Car Lazar“, a pripadnici Kruševačkog garnizona Vojske Srbije su, kao i svake godine, u porti crkve svetog Đorđa građanima služili vruć čaj i kuvano vino.

(Kurir.rs/ Ž. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja