Najnovije vesti

UŽAS NA BADNJE VEČE U BOŠKOVOM DVORIŠTU: Čopor pasa lutalica poklao koke, pevca i gusana
Foto: Jasminka Miljuš

Psi ušli tako što su otvorili kapiju prema ulicI

UŽAS NA BADNJE VEČE U BOŠKOVOM DVORIŠTU: Čopor pasa lutalica poklao koke, pevca i gusana

Srbija

APATIN - Čopor pasa lutalica napravio je masakr u jednom apatinskom dvorištu, na Badnje veče.

U kući Boška Zorića u ulici Petra Drapšina, psi lutalice su zaklali 14 komada živine, četiri pekinške patke, 10 koka nosilja, dve ukrasne koke, pevca i jednogodišnjeg gusana.

- Psi su ušli tako što su otvorili kapiju prema ulici, jer je dvorište sa svih strana ograđeno i ne može mu se prići. Kad sam došao sa posla, oko ponoći, zatekao sam jezive prizore pokolja životinja. Dvorište, i prednje i zadnje, je bilo puno krvi i perja, a mrtva živina razbacana na sve strane. Vidi se borba, po krvi koja je bila svuda, priča ogorčeni vlasnik i dodaje da su, od celog jata, uspeli da prežive samo jedan ukrasni pevac i dve koke.

foto: Jasminka Miljuš

Pričinjena šteta je velika.

- Koke nosilje su svakodnevno nosile jaja, kao i četiri tovne pekinške patke, koje su za kratko vreme dostigle težinu od četiri kilograma. Jaja nisam prodavao, već poklanjao rodbini i prijateljima da prave domaće testo, objašnjava Boško.

I ranije su se dešavali slučajevi napada na živinu od strane pasa lutalica. Opština je isplaćivala štetu vlasnicima, te se Zorić nada da će i njemu šteta biti nadoknađena.

(Kurir.rs/J.Miljuš)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...