RUMA: Opština za 328.000 evra postala vlasnik Doma vojske, prelepe zgrade u katastrofalnom stanju
Foto: Youtube Printscreen

biće joj vraćen stari sjaj

RUMA: Opština za 328.000 evra postala vlasnik Doma vojske, prelepe zgrade u katastrofalnom stanju

Srbija -

Ispunjena dugogodišnja želja svih Rumljana

RUMA - Opština Ruma je za 328.000 evra kupila zgradu Doma vojske koja je do sada bila državno vlasništvo, objavila je danas Republička direkcija za imovinu (RDI).

Gradonačelnik Rume Slađan Mančić je prilikom potpisivanja ugovora o kupoprodaji tog objekta rekao da je na taj način ispunjena dugogodišnja želja svih građana Rume.

Početna cena objekata bila je 760.000 evra, a prvi čovek rumske opštine objasnio je da je ona prepolovljena na malo više od 328.000 evra.

Prvu ratu od osam miliona dinara opština će platiti odmah, a ostatak u četiri godišnje rate, dok je 30 miliona dinara obezbeđeno za prvu fazu, adaptacije, konzervacije i restauracije objekta, navodi se u informaciji RDI.

O novoj nameni zgrade novi vlasnik će odluku doneti vrlo brzo, a kako je istaknuto, sigurno je da će ona imati kulturni značaj za Rumu.

Kupoprodajni ugovor sa predsednikom opštine potpisao je direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić, uz prisustvo državnog sekretara u Ministarstvu odbrane Bojana Jocića.

Direktor RDI Vorkapić je i počasni građanin opštine Ruma.

Zgrada Doma vojske u Rumi je sagrađena 1912. godine zalaganjem Rumljana okupljenih u organizaciji "Hrvatski soko" kao dom hrvatskih kulturno-sportskih organizacija i pod zaštitom je kao spomenik kulture.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track