Sredstvima Pokrajinske vlade rekonstruisan Trg u Kanjiži
Foto: Pokrajinska vlada

Sredstvima Pokrajinske vlade rekonstruisan Trg u Kanjiži

Srbija -

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas opštinu Kanjiža, u kojoj je rekonstruisan Trg u centru grada, za šta je Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine izdvojila 57,6 miliona dinara.

Reč je o infrastrukturnom i parternom uređenju u cilju povezivanja centra sa pešačkom zonom i Narodnim parkom, u kom je smeštena Banja Kanjiža, a ukupna vrednost iznosi više od 65 miliona dinara.

foto: Pokrajinska vlada

„Zadovoljan sam ovom investicijom. Ovde u Kanjiži, ali i u svim delovima AP Vojvodine, sve projekte koje smo planirali mi smo i završili. U narednom periodu pripremamo i druge značajnije i vrednije projekte poput obilaznice oko Kanjiže, koji ćemo raditi zajedno sa Vladom Srbije“, kazao je predsednik Mirović.

Pokrajinska vlada je od jula 2016. godine do danas za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblastima lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, energetike i energetske efikasnosti, kulture i saobraćajne infrastrukture na teritoriji opštine Kanjiža opredelila oko 150 miliona dinara.

foto: Pokrajinska vlada

„Hteli smo da pokažemo da i manje opštine imaju kapacitet da pripremaju i realizuju projekte. Prošla godina bila je uspešna, cilj nam je da 2020. godina bude još uspešnija. Imamo nove projekte za ovu godinu, sa akcentom na oblastima zdravstva, komunalne infrastrukture, ali i sistema protivgradne zaštite. Radićemo sve što možemo da građani osete boljitak“, rekao je Mirović.

Predsednik Opštine Kanjiža Robert Fejstamer zahvalio je Pokrajinskoj vladi na realizaciji ovog značajnog projekta koji je, kako je rekao, veoma važan za ovu opštinu u turističkom smislu.

Koordinator projekta „Rekonstrukcija bloka A i B“ Nebojša Rakić kazao je da je ovaj projekat od ogromnog značaja za ovu opštinu zbog povezivanja centra grada i Banje Kanjiža.

foto: Pokrajinska vlada

„Ovo je važan projekat kako za građane naše opštine tako i za turiste, uredili smo 4000 kvadratnih metara u samom jezgru grada i obezbedili sadržaj za decu po najnovijim standardima za njihovu bezbednost“, istakao je Rakić.

Događaju je prisustvovao i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević.

foto: Pokrajinska vlada

Foto: Pokrajinska vlada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track