Najnovije vesti

HIT! U SRBIJI KRADU DOMAĆE ŽIVOTINJE Vrebaju u malim selima nezaštićene obore! Evo koje životinje su im najčešće na meti
Foto: Beta/Dragan Gojić

lopovi ne miruju

HIT! U SRBIJI KRADU DOMAĆE ŽIVOTINJE Vrebaju u malim selima nezaštićene obore! Evo koje životinje su im najčešće na meti

Srbija

VALJEVO - U Kolubarskom okrugu za 11 meseci prošle godine zabeleženo je 460 različitih krađa, a na „spisku“ lopova našle su se čak i domaće životnje. Među provalama u stanove, trgovinske objekte i druge krađe na meti lopova bila su i seoska domaćinstva sa čijih farmi su provalnici krali domaće životinje.

U tom periodu dogodilo se 13 krađa ovaca od čega 11 u selima na području opštine Ub i to najviše u selu Kalinovac i dve krađe u valjevskim selima Babina Luka i Gola Glava.

U periodu od januara do kraja novembra 2019. godine u Valjevu, Ljigu, Mionici, Ubu, Lajkovcu i Osečini zabeležena je 271 krađa od čega je preko 78 posto njih rasvetljeno, dok je od 190 teških krađa policija uspela da reši preko 57 posto slučajeva, pokazuju podaci Policijske uprave Valjevo.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili ova krivična dela uhapšeno je 145 osoba.

- Najviše krađa dogodilo se na teritoriji grada Valjeva čak 157, zatim na području Uba 44, Ljiga 25, u Lajkovacu 23, Mionici 18, a najmanje na teritoriji Osečine četiri krađe. I po broju teških krađa u okrugu prednjači Valjevo gde se od januara do novembra dogodilo 99 teških krađa. Sledi Ub gde je zabeleženo 29 teških krađa, Lajkovacu i Ljigu po 20, u Mionici 19 i Osečini tri teške krađe-kaže Momčilo Gligorijević, koordinator u Policijskoj upravi Valjevo.

U istom periodu prošle godine na teritoriji koju pokriva Policijska uprava Valjevo je bilo i 5 provala u stanove i to najviše na području Valjeva, a najčešće su kradeni novac, zlatni nakit i tehnika.

U ovom periodu zabeleženo je i 30 provala u trgovinske i poslovne objekte iz kojih su lopovi najčešće uzimali novac, tehniku i cigarete.

Lopovi su prošle godine u gradu na Kolubari ukrali i osam automobila, u Lajkovcu dva, Ubu i Ljigu po jedan. Od ovih 12 krađa automobila policija je uspela da otkrije osam počinilaca. Najviše je ukradenih vozila marke ''folksvagen'' i ''reno''.

(Kurir.rs/S.S.)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...