PONOVO PLIVANJE ZA ČASNI KRST: Na Bogojavljanje u Loznici nadmetanje sa blagoslovom episkopa Lavrentija
Foto: Kurir/T.Ilić

podvižništvo

PONOVO PLIVANJE ZA ČASNI KRST: Na Bogojavljanje u Loznici nadmetanje sa blagoslovom episkopa Lavrentija

Srbija -

LOZNICA - Na Drini, u blizini graničnog prelaza Trbušnica (Srbije i BiH), na plaži restorana “MN’’, u nedelju će, na Bogojavljanje ponovo biti organizovano plivanja za časni krst koje organizuje Srpska pravoslavna crkvena opština staroloznička i Plivački klub “Drina”.

Plivanje će biti održano s blagoslovom episkopa šabačkog Lavrentija, start je u 13 časova i učesnici treba da preplivaju stazu dugačku 33 metra koja simbolizuje godine Hristovog života. Prijavljeni takmičari će proći lekarski pregled i svi moraju biti kršteni. Pobedniku će pripasti nagrada, osvećeni krst u trajno vlasništvo, a i ostalim učesnicima biće uručeni prigodni darovi. Plivanje na Bogojavljanje prvi put je u Loznici organizovano 2015. godine i još tri naredne zaredom, ali su zbog organizacionih problema prošle godine

foto: Kurir/T.Ilić

Lozničani ostali bez prilike da u svom gradu učestvuju u takvoj manifestaciji. Sada će posle jednogodišnje pauze ona ponovo biti održana, a očekuje se odziv velikog broja plivača.

Na Bogojavljanje 2018. na vodenoj granici nadmetalo se 36 plivača, među njima su bile i dve dame, a drugi put zaredom tada je najbrži bio Đorđe Rakić iz Loznice.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track