Najnovije vesti

LEPE VESTI ZA PANČEVCE: Sprema se rekonstrukcija dela vodovodne mreže
Foto: EPA/Ilustracija

24 kilometra vodovodne mreže

LEPE VESTI ZA PANČEVCE: Sprema se rekonstrukcija dela vodovodne mreže

Srbija

PANČEVO - Gradski vodovod raspisao je javnu nabavku za izradu projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju postojećeg i izgradnju nedostajućeg vodovoda.

Potrebno je da se sagleda u potpunosti i detaljno stanje vodovodne mreže na teritoriji Grada Pančeva, da se sagledaju prioriteteti i definišu tehnička rešenja za rešavanje vodosnabdevanja, navodi se u dokumentaciji.

Za Vodovod su prioriteti projektno tehnička dokumentacija za 24 kilometra vodovodne mreže, u naseljima Utvin aerodrom, Vojlovica, blokovima tip Stanko i Pepeljare, i centralnim ulicama Cara Dušana, Svetog Save, Marka Kraljevića i Vojvode Radomira Putnika.

foto: EPA/Ilustracija

JKP Vodovod i kanalizacija traži izrada idejnog projekta a ponude se mogu dostaviti do 21. februara. 

Vodovodni sistem u Pančevu se razvija od 1961. godina, a sada ima 482 kilometra vodovodne mreže, od čega je 188 u samom naseljenom mestu Pančevo.

U sistemu su tri magistralna cevovoda koji vodom snabdevaju stanovnike 12 naselja i sela. Kako se navodi u dokumentaciji u vodovodnom sistemu je 53,21 odsto azbest cementnih cevi.

Vodovod koristi izvorišta Sibnica, Filter i Gradska šuma, ima postrojenje za prečišćavanje vode sa rezervoarskim prosotorom, razvodnom mrežom i priključcima.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...