HLADNE UČIONICE U PROKUPAČKOJ GIMNAZIJI: Zgradu staru sto godina nemoguće zagrejati, časovi skraćeni na pola sata
Ilustracija, Foto: B.R.

zima

HLADNE UČIONICE U PROKUPAČKOJ GIMNAZIJI: Zgradu staru sto godina nemoguće zagrejati, časovi skraćeni na pola sata

Srbija -

PROKUPLJE - Zbog hladnih učionica u prokupačkoj gimnaziji već nedelju dana časovi su skraćeni na 30 minuta, kazali su danas agenciji Beta u toj školi.

"Zbog jako loše izolacije i niskih zimskih temperatura, toplota se rasipa kroz poluotvorene prozore i naše učionice su hladne", rekao je direktor prokupačke Gimnazije Dragoslav Minić i dodao da su zbog toga ovih dana bili prinuđeni da skrate časove na trideset minuta.

Problem zagrevanja učionica u gimnaziji je star više decenija pa ovaj objekat star više od jednog veka očekuje detaljna rekonstrukcija.

"Na osnovu garancija predstavnika Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Srbije jedan deo radova biće završen na proleće, dok će unutrašnje uredjenje objekta i zamena elektroinstalacija biti uradjena tokom letnjeg raspusta", rekao je gradonačelik Prokuplja Aleksandar Simonović."Čim krenu prvi gradjevinski radovi naši đaci će preći u prostoroje srednje poljoprivredne škole "Radoš Jovanović - Selja" čije ćemo učionice koristiti za nastavu u popodnevnim satima", kazao je direktor prokupačke Gimnazije Draslav Minić.

Kako je naglasio, sa velikim olakšanjem očekuju početak rekontrukcije i nadaju se da će sledeću zimu učenici ove, jedne od najstarijih škola u Topličkom okrugu, prvi put za 50 godina dočekati u toplim učionicama.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track