LOZNIČANI ODREŠILI KESU ZA OBRAZOVANJE: Za 2020. godinu iz gradske kase više od 500 miliona dinara
Foto: T.Ilić

lepo

LOZNIČANI ODREŠILI KESU ZA OBRAZOVANJE: Za 2020. godinu iz gradske kase više od 500 miliona dinara

Srbija -

LOZNICA – Grad Loznica u ovogodišnjem lokalnom budžetu predvideo je 506 miliona dinara za finansiranje svih vidova obrazovanja, predškolskog, osnovnog i srednjoškolskog, kažu u lokalnoj samoupravi. Ovaj iznos je za 15 miliona veći nego lani, a to će biti dovoljno novca da se ispune sve zakonske obaveze, kapitalno sređivanje škola, isprate školska takmičenja i stručno usavršavanje nastavnog kadra.

Iz gradske kase tim novcem biće finansirani radovi na školskim objektima pa će na matičnim školama i njihovim izdvojenim odeljenjima biti rađene rekonstrukcije krovova, kuhinja, podova, a u jednoj seoskoj školi urađena zamena kotlova zagrejanje starih više od tri decenije. Lozničke četiri srednje škole su u dosta dobrom stanju, prethodnih godina su u njima urađene rekonstrukcije krovova, toaleta, učionica i ostalo je samo da se u SŠ “Sveti Sava” uradi deo podova i eventualno fasada na Tehničkoj školi.

foto: T.Ilić

Ponovo će grad nagraditi najbolje pa je kao i prethodne godine predviđeno 14,7 miliona dinara za gradske nagrade, odnosno stipendiranje najuspešnijih školaraca i studenata. Na prošlogodišnjem konkursu dobio ih je 101 student i 47 učenika, koji mesečno primaju 10.000, a odnosno 5.000 dinara. Samo za poslednjih sedam godina na stipendiranje najboljih učenika i studenata iz gradskog budžeta dato je gotovo sto miliona dinara, a od prvog februara biće raspisan novi konkurs za ovaj vid podrške.

Inače, danas (27.1) je Savindan obeležen lomljenjem slavskog kolača i Svečanom akademijom u Gimnaziji ‘’Vuk Karadžić“, a prigodni programi povodom školske slave priređeni su i u ostalim lozničkim osnovnim i srednjim školama.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track