Najnovije vesti

RODITELJ IZ ŠAPCA DOMAĆIN ŠKOLSKE SLAVE: Sveštenik se odužio medicinskoj školi u kojoj su mu se iškolovale sve tri ćerke
Foto: RTS Printscreen

U duhu svetosavlja

RODITELJ IZ ŠAPCA DOMAĆIN ŠKOLSKE SLAVE: Sveštenik se odužio medicinskoj školi u kojoj su mu se iškolovale sve tri ćerke

Srbija

Slavica je stomatolog, Marija istoričar umetnosti, a Jelena javni pravobranilac

ŠABAC - U duhu svetosavlja, jedan roditelj iz Šapca, sveštenik, Milan Pantelić odlučio je da bude domaćin školske slave i da se tako oduži školi koja mu je pomogla da obrazuje tri kćerke i pripremi ih za život.

Slavica, Marija i Jelena Pantelić, srednju medicinsku školu u Šapcu završile su pre više godina, ali ih za kabinete škole vežu najlepše uspomene.

foto: RTS Printscreen

Slavica je stomatolog, Marija istoričar umetnosti, Jelena koju nismo upoznali javni pravobranilac. Kažu da su uz pomoć nastavnika ovde stekle takvo znanje da su mogle da biraju fakultet.

"Ona pruža neko opšte znanje koje može da se primeni praktično i u životu, tako da, ja sam opet imala sreću da imam dobar temelj za stomatologiju, ali isto tako, taj praktični deo koji sam ponela iz ove škole primenjujem i danas", rekla je Slavica.

Da se oduži školi za vaspitavanje dece, punog srca uz veliku zahvalnost, njihov otac, sveštenik, Milan Pantelić, organizovao je obeležavanje slave i svetosavski ručak.

foto: RTS Printscreen

"Ja nisam mogao da stižem da deci tako pomognem na tom planu, naučnom, ali škola je učinila svoje afirmisala ih, dala im smernice u životu i ja sam prezadovoljan", naveo je sveštenik i domaćin slave Milan Pantelić.

U čuvenoj zelenoj školi više od sedam decenija neguju se generacije koje primenjuju znanje na svetskim klinikama i univerzitetima. Ovo je prvi put da roditelji na ovaj način izraze zahvalnost.

Sestre Slavica i Marija
Sestre Slavica i Marijafoto: RTS Printscreen

"Nama, kao njihovim vaspitačima i profesorima može biti samo zadovoljstvo i čast što smo učestvovali u njihovom obrazovnom putu", kazala je Biljana Đuknić, direktorka Medicinske škole "dr Andra Jovanović".

Kako se čulo na svečanoj akademiji, osim gradiva, u šabačkoj medicinskoj školi, đake uče da budu bolji ljudi, što potvrđuje i svetosavski gest porodice Pantelić.

(Kurir.rs/RTS/Gordana Manjenčić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...