FARAON IZ LESKOVCA BAŠ REŠIO DA SE SLIKA U KLOZETU: Goran Cvetanović dao i drugu ponudu za javni wc
Foto: Printscreen

Ne odustaje

FARAON IZ LESKOVCA BAŠ REŠIO DA SE SLIKA U KLOZETU: Goran Cvetanović dao i drugu ponudu za javni wc

Srbija -

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović opet je oglasio prikupljanje ponuda za nabavku javnog nužnika od četiri miliona dinara, iako mu nedavno nije prošlo za rukom da ovu ideju sprovede u delo budući da se nije javio nijedan ponuđač.

Javno preduzeće „Urbanizam i i izgradnja“ Leskovac, koje je formalni nosilac nabavke, podnelo je krajem januara javni poziv za podnošenje ponuda za „nabavku i montažu tipskog javnog toaleta sa priključenjem na infrastrukturu“. Procenjena vrednost ove javne nabavke je četiri miliona dinara bez PDV, što je sa PDV 4,8 miliona dinara građana Leskovca.

Prvi put je oglašavanje bilo u decembru za istu pozamašnu sumu, ali nije konkurisao nijedan ponuđač, pa je u januaru obustavljen postupak. Time je onemogućeno Cvetanoviću da još jednom pompezno otvori nužnik, kao što je to 2015. učinio s javnim toaletom na Svetoilijskom groblju. Zato je početkom januara objavljeno da se postupak obustavlja, a krajem istog meseca objavljen je i drugi poziv.

Cvetanović je, kada je prvi pokušaj propao, rekao za Kurir da neće odustati od ideje da javni toalet bude izgrađen. On je tada naveo da ovaj javni toalet neće biti običan, već po „svim svetskim standardima“, kao i da će biti prilagođen osobama s posebnim potrebama. Prema konkursnoj dokumentaciji, javni toalet treba da bude dimenzija 360 sa 360 centimetara i treba da ima dva nužnika.

(Kurir.rs / N. T. / Foto: Printskrin)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track