OLUJA OPUSTOŠILA JUG SRBIJE: Delovi Niša i Svrljiga bili bez struje, vetar RUŠIO SVE PRED SOBOM, NA ŽENU PALO DRVO
Foto: Južne vesti/S.D.P.

haos

OLUJA OPUSTOŠILA JUG SRBIJE: Delovi Niša i Svrljiga bili bez struje, vetar RUŠIO SVE PRED SOBOM, NA ŽENU PALO DRVO

Srbija -

Pojedine ulice u niškom naselju Trošarina su bez struje zbog oluje koja je zahvatila ovaj kraj, a jak vetar i kiša nisu zaobišli ni Pirot i Vranje. Posle nekoliko sati bez električne energije zbog oluje, struja je stigla u Svrljig i okolna sela. U ostalim krajevima na jugu je mirno, a pošto su hladno vreme i sneg još ranije najavljeni, ekipe niškog Štaba za vanredne situacije već su u pripravnosti.

Jedna žena povređena je večeras oko 19 časova kada je na nju palo drvo kod pružnog prelaza u ulici Milojka Lešjanina u Nišu. U Kliničkom centru u Nišu potvrdili su agenciji Beta da je žena sa polomljenim skočnim zglobom zbrinuta u Urgentnom centru i nakon ukazane pomoći otpuštena na kućno lečenje.

Policija je izašla na mesto gde je drvo palo i obezbedjivala ga do dolaska ekipe Elektrodistribucije pošto su grane pale na električni stub koji je bio pod naponom.

foto: Južne vesti/S.D.P.

Prolećne temperature je ovog popodneva, kako je i najavljeno, zamenio hladan talas. Nešto pre 18 sati jak vetar počeo je da duva u Nišu, praćen kišom, pa je na ulicama vidno manje ljudi. Kako javljaju čitaoci, vetar je oborio stablo kod pružnog prelaza u Ulici Milojka Lešjanina. Kažu i da deo Trošarine nema struju.

Zbog oluje pojedini delovi Trošarine nemaju struju, a nema ni uličnog osvetljenja u tim ulicama - pišu čitaoci.

Zasad nije poznato da li su neke ulice poplavljene, kao što je to obično kada jača kiša padne u najveći grad na jugu Srbije.

Kako javlja novinar iz Svrljiga, deo ovog kraja zbog oluje nije imao struju par sati.

I sela Periš i Miranovačka Kula nisu imali struju neko vreme - javlja novinar.

foto: Južne vesti/S.D.P.

Oko 18:30, nevreme sa jakim vetrom i kišom, stiglo je i do Pirota, a vetar je pomerio kontejner na sred ulice. Jak vetar i kiša nešto posle 19 sati stigli su i do Vranja.

Prognoze su i nagoveštavale da će na jug doći nevreme, očekuje se i sneg, pa je najavljeno da će okružni Štab za vanredne situacije biti u pripravnosti.

(Kurir.rs/Beta/Južne vesti, J.V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track