NEZAPAMĆENA MEĆAVA NA PEŠTERU: Sneg veje, smetovi zarobili putnike SPASIOCI SE BORE SA LEDENOM STIHIJOM (KURIR TV)
Foto: Kurir/Z.Šaponjić

strašno

NEZAPAMĆENA MEĆAVA NA PEŠTERU: Sneg veje, smetovi zarobili putnike SPASIOCI SE BORE SA LEDENOM STIHIJOM (KURIR TV)

Srbija -

SJENICA. - Na Pešteru je u ovim trenucima nezapamćena mećava. Pada jak sneg praćen vetrom koji stvara nanose. Zatvoren je put od Duge Poljane prema Štavlju, a u prekidu su i svi lokalni putevi na visoravni pa su sva sela trenutno blokirana.

U ovim trenucima na putu od Duge Poljane ka selu Štavalj traje i akcija spasavanja iz snežnih smetova putnika koji su zavejani u svojim automobilima.

-Nema životno ugroženih putnika u automobilima niti, koliko znamo dece. Mašinisti "Novi Pazar puta" i "Urbanizma" iz Sjenice već satima vode junačku borbu, do sada je iz smetova izvućeno najmanje 15-tak automobila i autobus, trenutno se iz smetova izvlači još destak automobila, sve je pod kontrolom koliko se to može u ovoj situaciji - javlja sa terena zamenik predsednika opštine Sjenica Vojo Trmčić.

Po njegovim rečima, u večeras se ne savetuje polazak na put iz Sjenice ka Novom Pazaru niti putevima oko grada na visoravni, sve što mašine očiste bude zavjeno za nekoliko minuta.

-Ne pamtim ovakvu mećavu. Jednostavno, ne vidi se prst pred okom, od snega nošenog vetrom ne može da se diše. Smetovi su ogromni, jedina dobra vest jeste da se tokom noći očekuje prestanak padavina, pa ćemo, ako stane vetar, ujutru moći da krenemo u raščišćavanje puteva. Za sada ne dobijamo informacije da lokalnim putevima ima zavejanih ljudi - kaže Trmičić.

(Kurir.rs/Z. Š.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track