OLUJA LOMILA SVE, DUVALA 8 SATI BEZ PRESTANKA BRZINOM 65 KM/H! Jezivo nevreme u valjevskim selima FOTO
Foto: Kurir/ S.S.

haotično!

OLUJA LOMILA SVE, DUVALA 8 SATI BEZ PRESTANKA BRZINOM 65 KM/H! Jezivo nevreme u valjevskim selima FOTO

Srbija -

Olujni vetar koji je juče duvao osam sati bez prekida, a čiji su udari dostizali i brzinu od 65 kilometara na čas, pokidao je dalekovode u više valjevskih sela, gde su mnoga domaćinstva ostala bez struje. Tokom snažnog olujnog vetra u Pantićevoj ulici u blizini crkve u centru Valjeva oboreno je jedno drvo. Na sreću, niko nije povređen, niti je oštećeno neko parkirano vozilo.

U Meteorološkoj stanici u Valjevu kažu da je olujni vetar duvao juče od 16 časova do ponoći. Najjači udari vetra bili su sinoć oko 20.30 časova, kada je vetar duvao brzinom od 18 metara u sekundi, odnosno 65 kilometara na čas.

Olujni vetar ostavio je pojedina domaćinstva bez struje i to na seoskom području, dok u gradu nije bilo problema. Kako nam je rečeno u valjevskoj Elektrodistribuciji, u prekidu su dalekovodi u Brankovini i Bačevcima, gde su mnoga domaćinstva bez struje. Takođe, problema ima i na pojedinim trafo stanicama u selima Vujinovača, Brezovice i Klanica. Ekipe ED su na terenu i otklanjaju kvarove.

foto: Kurir/ S.S.

U Sektoru za vanredne situacije kažu da olujni vetar nije napravio veću štetu u Valjevu i opštinama Kolubarskog okruga i da do sada nisu imali nijednu prijavu štete, ali se pretpostavlja da je olujni vetar napravio manju štetu na pojedinim ekonomskim i pomoćnim objektima, čiji krovovi nisu podšiveni i na taj način zaštićeni od oluje.

Posle jučerašnje snežne oluje put za Divčibare je ponovo prohodan, ali vozači se žale da je veoma loše očišćen. Juče je taj put dva sata bio u prekidu jer se autobus „Evropa busa“ sa više putnika, među kojima je bilo i dece, zaglavio u smetovima na nekoliko kilometara od Divčibara. Kako saznajemo, autobus koji saobraća na redovnoj liniji, usled snežnih nanosa, poprečio se na putu za Divčibare, u blizini vojnog objekta u selu Krčmar. Na lice mesta vrlo brzo je na intrevenciju došlo vozilo Preduzeća za puteve „Valjevo“, međutim, kako nezvanično saznajemo, ono se pokvarilo. Nakon toga angažovana su terenska vozila, kako bi autobus bio uklonjen sa puta, a na lice mesta su, u međuvremenu, upućeni i vatrogasci, čiji je zadatak bio da evukuišu putnike, međutim, za tim nije bilo potrebe.

Zbog autobusa „Evropa busa“, koji nije imao zimske lance, saobraćaj za Divčibare je bio u prekidu dva sata, a na licu mestu je intervenisala saobraćajna policija. Kako nama je rečeno, nakon što je autobus sklonjen sa puta, policija nije dozvoljavala dalji prolazak autobusima i kamionima, zbog snežne mećave koja je bila jaka na tom području, dok je vozačima putničkih automobila savetovano da ne voze tom deonicom, ali je na njima bilo da odluče da li će dalje nastaviti put.

Kurir.rs/S.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track