PORODICA JANKOVIĆ IZ BEČEJA OSTALA BEZ DOMA: Plamen iz odžaka zapalio prvo tavan, kuća izgorela za petnaest minuta
Ilustracija, Foto: MUP

na sreću bez žrtava

PORODICA JANKOVIĆ IZ BEČEJA OSTALA BEZ DOMA: Plamen iz odžaka zapalio prvo tavan, kuća izgorela za petnaest minuta

Srbija -

BEČEJ - Dom porodice Janković iz Bečeja izgoreo je noćas u požaru. Oko pola sata posle ponoći u ulici Milana Toplice broj 71 buknula je vatrena stihija. U kući su boravili glava porodice Jovan, njegova supruga Tereza, sestra i majka. Srećom niko nije povređen.

Ilustracija
Ilustracijafoto: EPA/CHRISTIAN MONTERROSA

"Požar je prvo primetila moja majka. Najpre je na tavanu čula neko lupkanje, pucketanje, kao da ima miševa. Pošto nije bila sigurna, izašla je na ulicu i primetila dim kako izlazi iz krova. Nismo uspeli da spasimo gotovo ništa, ni lična dokumenta. Na tavanu su bile „osb“ ploče koje su počele da padaju po nameštaju, zato gotovo ništa nismo uspeli da iznesemo iz kuće“, objašnjava Jovan Janković.

Njegov najstariji sin, Branko stanuje dve kuće pored. On je pozvao vatrogasce, a u pomoć su im pritekle i komšije.

"Vatrogasci su utvrdili da je uzrok požara odžak. Plamen je relativno brzo počeo da se širi po celoj kući. Pokušali smo da iznesemo što više stvari, ali bili smo bespomoćni. Vatrogasna jedinica je brzo reagovala, na lice mesta su stigli u roku od nekoliko minuta“, kaže Branko Janković.

Materijala šteta koju je ova porodica pretrpela je ogromna. Pre svega nekoliko meseci, svoju ušteđevinu uložili su u novi krov i krovnu konstrukciju, oluke, PVC stolariju i sve to je, kažu, izgorelo u roku od petnaest minuta. Na tavanu, odakle je krenuo požar, nalazio se i stiropor kojim je porodica planirala da izoluje svoj dom.

"Novi krov smo podigli, rogove, letve. Zabat je bio kompletno promenjen. Počeli smo da ulažemo u naš dom. Imali smo materijal na tavanu, ali sve je otišlo. Sredstava nemamo, supruga i ja smo nezaposleni. Povremeno se snalazimo. Jedino moja majka prima penziju“, objašnjava Jovan.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Porodica Janković privremeno je smeštena kod rodbine, dok ne vide šta će dalje. Novca za obnovu kuće nemaju, jer sve što su sticali godinama unazad progutala je vatrena stihija.

Pored krova nad glavom, ostali su i bez osnovnih potrepština, garderobe i obuće.

Ljudi dobre volje koji žele da pomognu porodici Janković to mogu učiniti uplatom sredstava na tekući račun Jelisavete Janković 170-0010467743000-27, lično u ulici Milana Toplice broj 72 u Bečeju, a dodatne informacije o tome šta im je sve neophodno možete dobiti putem broja telefona 063/85-144-29.

(Kurir.rs/RTV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track