KIKINĐANIN POSTAO GINISOV REKORDER: Posle tikve od skoro 4 metra, Goran hoće i ludaju težu od tone FOTO
Foto: Kurir/S.U.

seme je već nabavio

KIKINĐANIN POSTAO GINISOV REKORDER: Posle tikve od skoro 4 metra, Goran hoće i ludaju težu od tone FOTO

Srbija -

KIKINDA - Goran Lazić iz Kikinde i zvanično je postao Ginisov rekorder.

Dobio je sertifikat kojim je potvrđen novi svetski rekord u proizvodnji dugačkih ludaja. Novi rekord iznosi 395, 4 centimetara, a Lazić ga je postavio 21. septembra prošle godine, na takmičenju u slovenačkom mestu Mozirje kod Ljubljane.

Zmajčeke je ovaj Banaćanin silno iznenadio kad se jesenas pojavio sa skoro četiri metra dugačkom tikvom.

foto: Kurir/S.U.

- Bilo je samo pitanje dana kad će se ovo desiti. Osećaj je zaista lep. Nije mala stvar postati Ginisov rekorder. Dosadašnji svetski rekord iznosio je 379 centimetara, a postavljen je 2015. Na ovome se neću zaustaviti - tvrdi za Kurir ovaj građevinski radnik sa, očigledno, istančanim znanjem u odgajanju džinovskih plodova.

foto: Kurir/S.U.

- Imam dva voćnjaka kajsija. Pravim dobru rakiju, ali sam rešio da se lane oprobam i u ovome. Malo sam se edukovao, a kao što vidite, rezultat nije izostao. Nameravam da na predstojećim 35. “Danima ludaje” u Kikindi, donesem baš veliku i debelu bundevu. Bitno je da bude teža od 1.190 kilograma. Želim da i u toj kategoriji postanem svetski prvak. Napravio sam plastenik u koji sam uložio 1.600 evra, a još hiljadu i kusur u pripremu zemlju iz koje će, uveren sam, nići grdosija. Moje kolege, odgajivači džinovskih bundeva, poslali su mi seme iz Amerike i Engleske. Biću zadovoljan ako za kilogram potučem taj rekord- poručuje Lazić.

foto: Kurir/S.U.

Jedva stala u autobus

Slovenci nisu mogli da veruju da sam džinovsku tikvu doneo redovnom autobuskom linijom Beograd- Ljubljana. U neverici su bili i vozač i kondukter “Laste”, svi putnici, ali i carinici na srpsko- hrvatskoj granici. Da je tikva bila samo dva centimetra duža, ne bi stala u kutiju i prtljažni deo autobusa. Tako sam je vratio. Tikva se osušila i sad je tvrda kao opanak. Ni testerom ne može da se preseče. Na prošlogodišnjim “Danima ludaje”, moj kolega Milan Vučen, postao je novi apsolutni šampion u kategoriji najduža ludaja. Tikva koja mu je donela pehar i 100.000 dinara imala je 366 centimetara. I vicešampionka 34. “Dana ludaje” je odnegovane u mojoj bašti. Imao sam još jednu, ali je pukla- pohvalio se Lazić.

(Kurir.rs, S.U./ FOTO: S.U., Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track