ZBOG 200 EVRA NAPRAVLJENA OGROMNA ŠTETA: Tri niške firme više puta na meti kradljivaca bakra, poslovni partneri u čudu
Foto: M.S.

muke

ZBOG 200 EVRA NAPRAVLJENA OGROMNA ŠTETA: Tri niške firme više puta na meti kradljivaca bakra, poslovni partneri u čudu

Srbija -

Pet stotina radnika iz tri niške firme, MING Kovačnice, "Jugoimpeks" i "Skretnice" već dva dana ne rade jer su nepoznati lopovi ukrali strujne kablove između trafostanice koja napaja električnom energijom ova preduzeća u istom fabričkom krugu i gradske podzemne instalacije.

foto: M.S.

Kablovi su ukradeni iz jedne šahte iz firme "Skretnice". Ivica Ranđelović iz ove fabrike kaže da to nije prvi put da se pokušava krađa ovih kablova.

- Mi smo svi odjednom ostali bez struje pa smo pozvali Elektrodistribuciju da ga otkloni, a onda smo saznali da su tri bakarna kabla u dužini od oko pedesetak metara ukradena. Ovo nije prvi put da nam se kradu kablovi. Bila je jedna krađa, ali smo to brzo rešili, a sada u sve tri fabrike ima oko 500 radnika koji su poslati kući, a šteta se meri desetinama hiljada evra. Imaćemo problema i s poslovnim partnerima koji će shvatiti verovatno u kakvom se problemu nalazimo - rekao nam je Ranđelović.

Ovi kablovi koji su ukradeni vrede oko 200 evra, a ukradeni su da bi se bakar skinuo i prodao u otpadu. U toku današnjeg dana traju pregovori oko fabrika i EPS-a u čijoj nsu nadležnosti kablovi, a sve da bi se došlo do ponovnog postavljanja ovih strujnih vodova.

foto: M.S.

U Policijskoj upravi u Nišu kazali su da je u toku istraga o krađi kablova i da je o tom događaju obavešteno Osnovno javno tužilaštvo.

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track