NESREĆNOM I BOLESNOM KOMŠIJI MEŠTANI RUSKOG SELA PLATILI DUG ZA GAS: Nenadu izvršitelji ipak neće uzeti ovce!
Foto: Kurir/S.U.

pobeda

NESREĆNOM I BOLESNOM KOMŠIJI MEŠTANI RUSKOG SELA PLATILI DUG ZA GAS: Nenadu izvršitelji ipak neće uzeti ovce!

Srbija -

Javni izvršitelji ipak neće oduzeti dve ovce Nenadu Butuliji (61) iz Ruskog Sela kod Kikinde, jer su se, nakon pisanja Kurira, meštani ovog sela udružili, i skupili 60.000 dinara, koliko je bio dužan za gas i uplatili na račun javnog izvršitelja.

Nenad je pomešanih osećanja dočekao ovu vest, jer mu je pre nekoliko dana pozlilo, pa je hospitalizovan u kikindskoj bolnici.

- Od utorka sam u bolesničkoj postelji zbog upale jednjaka. Iskreno, sve ovo me je nasekiralo. Zahvaljujući mojim Ruskoselcima problem sa izvršiteljima je rešen, a nadam se da će tako biti i sa mojim zdravljem - rekao je Nenad, čija je tužna sudbina ujedinila građane širom Srbije koji su slali pomoć, a najakativniji su bili meštani Ruskog Sela.

Dušan Marjanović, predsednik MZ Rusko Selo kaže da pomoć neće ovde stati.

foto: Kurir/S.U.

- Isplatili smo ceo dug za gas. Ostao je da se plati deo za struju, vodu i smeće. Uskoro će i to biti isplaćeno - rekao je Marjanović.

Podsetimo, Butulija je trebalo da ostane bez ovace zbog prošlogodišnjeg duga za plin “Srbijagasu” koji iznosi 60.000 dinara, a koji nije mogao da plati zbog zdravstvenih problema.

Javna prodaja bila je zakazana 25. februara, a zainteresovanim kupcima ovce su trebale biti ponuđene po početnoj ceni od 21.000 dinara. Na doboš je, odlukom javnog izvšitelja, trebalo da ode i svinja teška oko 100 kilograma, a procenjena na 30.000 dinara. I njena početna cena iznosila je 21.000 dinara.

Na sreću, meštani su se udružili da pomognu Nenadu, ali izvršitelj je svoj novac dobio , na ovaj ili onaj način. To što je siromašni, bolesni i nezaposleni čovek mogao da ostane bez poslednje imovine i mogućnosti da se sam prehrani, izgleda da nikog nije brinulo.

(Kurir.rs/S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track