NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U NOVOM PAZARU: Berbernica tokom noći srušena bagerom!
Žal za porodičnim poslom... Objekat Ramiza Dugopoljca, Foto: Kurir/Zoran Šaponjić

strašno

NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U NOVOM PAZARU: Berbernica tokom noći srušena bagerom!

Srbija -

Građevinska služba 23. februara 2020. ujutru otklonila nelegalno podignuti objekat na vakufskom zemljištu, u dvorištu Arap džamije, piše u saopštenju Medžlisa Islamske zajednice

Nepoznate osobe bagerom su u noći između subote i nedelje srušile berbernicu porodice Dugopoljac, koja se nalazi u Prvomajskoj ulici u staroj čaršiji u strogom centru Novog Pazara, odmah pored Arap džamije.

U saopštenju Medžlisa Islamske zajednice Novi Pazar navodi se da je „građevinska služba Islamske zajednice u jutarnjim časovima 23. februara 2020. otklonila nelegalno podignuti objekat na vakufskom zemljištu, u dvorištu Arap džamije, radi izvođenja predviđenih restauratorskih radova“.

U saopštenju je navedeno i da su „sve tvrdnje korisnika tog objekta o navodnom vlasništvu nad ovim vakufom neistinite u cilju pokušaja otimanja vakufske imovine“.

Vlasnik berbernice Ramiz Dugopoljac juče je kroz suze kraj srušenog objekta ispričao da u berbernici radi od 15. godine, da je berbernicu kupio njegov otac pre 50 godina, da je ona uknjižena na njegovu porodicu i da na nju plaća porez.

Prema njegovim rečima, radio je nesmetano sve dok Islamska zajednica u Srbiji nije počela da renovira Arap džamiju i da su tada počeli pritisci na njega da se seli iz lokala.

Kurir.rs/ Z. Š. Foto: Kurir/Zoran Šaponjić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track