KRAGUJEVČANI ISPRAZNILI APOTEKE: Pokupovali sve maske, pa ih šalju rodbini u inostranstvo
Foto: EPA/Martin Divisek

nema ih nema ni za lek

KRAGUJEVČANI ISPRAZNILI APOTEKE: Pokupovali sve maske, pa ih šalju rodbini u inostranstvo

Srbija -

U kragujevačkim apotekama zaštitnih maski nema "ni za lek", a vlasnici prodajnih objekata tvrde da ih stalno poručuju, ali da je nestašica i kod dobavljača.

U jednoj apoteci u naselju Erdoglija je rečeno da je pre nekoliko dana jedan kupac kupio svih 300 hirurških maski. Na pitanje zbog čega mu treba tolika količina, rekao je da ih šalje u inostranstvo.

Na koronavirus je u poslednjih deset dana testiran samo jedan muškarac koji je došao iz Kine i rezultati su bili negativni, rečeno je u Institutu za javno zdravlje.

"On je imao kašalj i povišenu temperaturu, pa je podrvgnut testiranju na koronavirus na Infektivnoj klinici u Kragujevcu, a rezultati su negativni", rekla je epidemiolog Instituta za javno zdravlje Ružica Atanasković.

Ona je navela da se od početka epidemije koronavirusa u Kini nekoliko ljudi koji su se vratili iz te zemlje javilo Institutu u Kragujevcu zbog blažih tegoba.

Atanasković je kazala da su te tegobe ubrzo prošle i nije bilo potrebe da budu testirani na koronavirus. Ona je rekla da nema mesta za paniku zbog koronavirusa.

Dodala je da i dalje na području Kragujevca i Šumadije ima sezonskog gripa i respiratornih infekcija, za koje se očekuje da će biti u padu dolaskom lepšeg vremena.

Pozvala je građane da, ukoliko je to moguće, izbegavaju veće skupove i poštuju mere lične higijene, pre svega pranje ruku, ali i da održavaju prostor u kome borave.

(Kurir.rs/Beta/ FOTO: EPA/Martin Divisek)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track