HUMANI VRANJSKI POLICAJCI: Prikupljeno rekordnih 208 jedinica krvi! Goran Spasić (44) 101. put dao dragocenu tečnost
Foto: Kurir/T.S.

uspešno

HUMANI VRANJSKI POLICAJCI: Prikupljeno rekordnih 208 jedinica krvi! Goran Spasić (44) 101. put dao dragocenu tečnost

Srbija -

Policajci iz Vranja sa kolegama iz Srbije i Crne Gore u najvećoj akciji do
sada prikupili 208 jedinica krvi! Među davaocima i policajac Goran Spasić
(44) koji je u sredu 101 put dao krv.

Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi Policijske uprave u Vranju, u sredu je organizovalo akciju dobrovoljnog davanja krvi u kojoj je prikupljeno rekordnih 208 jedinica ove dragocene tečnosti.

1 / 6 Foto: Kurir/T.S.

Ovo je najveća akcija dobrovoljnog davanja krvi od osnivanja Udruženja 2006. godina, navode iz Udruženja. Akciju su podržali pripadnici policije iz drugih gradova Republike Srbije, Crne Gore, predstavnici institucija, ustanova, preduzeća i građanstvo. Srđan Nikolić, predsednik Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Policijske uprave u Vranju ističe da se radi o tradicionalnoj rođendanskoj akciji Udruženja koje postoji od 2006. godine.

foto: Kurir/T.S.

“Svake godine održavamo od četiri do sedam akcija. Akcija se organizuje krajem februara u prostorijama PU Vranje i iz godine u godinu je sve više davalaca. Imamo goste iz Crne Gore, očekujemo, goste iz Jagodine, sela Rakitova. Tu su udruženja iz “Simpa”, “Jumka”, “Bivode, pripadnici Vojske Srbije, gradskih institucija”, napominje Nikolić.

Vranjancima su se u akciji već po tradiciji pridružile i kolege iz Crne Gore. Rajko Kuzman, predsednik Društva dobrovoljnih davalaca krvi iz Budve kaže da je došla devetočlana ekipa i da se saradnja koja je započeta od samog osnivanja Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi iz Vranja I Budve nastavlja. “Svi ćemo pristupiti davanju krvi. Nastavljamo našu saradnju i ne samo to mi smo od pre dve godine i pobratimska udruženja potpisali smo Povelju o bratimljenju.

Uvek ovde kad dođemo osećamo se kao da smo došli svojoj kući kod braće naše. Cilj nam je da pomognemo ljudima u nevolji i da prikupimo što više jedinica krvi. Znate sve se u životu može kupiti, ali nema zamene za krv, to je je dragocen lek koji znači život.

foto: Kurir/T.S.

Među davaocima je policajac Goran Spasić (44) koji je u akciji u sredu 101 put dao krv. U PU Vranje na dužnosti je 26 godina, a 10 godina je vlasnik donor kartice. Spasić je dobitnik gradskog priznanja “31 januar” za ostvarene rezultate u oblasti zaštite i bezbednosti građana.

“Pozvao bih I one koji nisu do sada bili davaoci da se uključe u akciju. Lepo je pomoći nekome kome je pomoć potrebna . Razmišljam uvek pozitivno da davanjem krvi spašavam nekom život, za 101 put koliko sam davalac bar 10 života sam spasio, to je velika stvar”, kaže Spasić.

Akcija je organizovana u sredu od 9 do 15 časova u prostorijama Policijske uprave u Vranju.

Kurir.rs/T. S.

Foto T. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track