ELEKTRIČAR MIĆA IZ KRAGUJEVCA PRAVI SKULPTURE OD SNEGA: Pogledajte Sneška, lavića, zmaja, debeljka! (FOTO)
Foto: RINA

nesvakidašnji hobi

ELEKTRIČAR MIĆA IZ KRAGUJEVCA PRAVI SKULPTURE OD SNEGA: Pogledajte Sneška, lavića, zmaja, debeljka! (FOTO)

Srbija -

KRAGUJEVAC - Iako u sedmoj deceniji, Mića Vasić (62) ne prestaje da se raduje snegu, jer ovaj Kragujevčanin ima nesvakidašnji hobi. I pored toga sto je po struci električar, on pravi skulpture od snega i zato kad njegovo dvorište obeli, ono postaje - mesto iz bajke.

„Pre desetak godina počeo sam da oblikujem sneg u različite skulpture, uglavnom po dečjoj želji i da napravim nešto drugačije od klasičnog Sneška Belića. Volim da provodim vreme sa decom, sakupimo sneg na gomilu i onda se prepustimo mašti na volju, iako ruke promrznu, ideja ne manjka, pa tako nastane Snežana, Sneško debeljko, lavić, zmaj“, kazao je Mića.

1 / 4 Foto: RINA

Ovaj umetnik za sneg, kroz šalu kaže, da mu ništa nije teško da napravi jer, dečji osmeh i njihova radost nemaju cenu.

„Snežana je bila visoka skoro tri metra, pravio sam je nepuna tri sata, promrznu ruke pa malo koristim špatulu da urežem sitnije detalje, malo lopatom dok su grublji radovi. Uglavnom mi tada pomažu deca i dok oni trčkaraju oko mene i sa nestrpljenjem iščekuju kako će to da izgleda ja njihove želje pretvorim u stvarnost i nije mi teško, koliko god da je hladno“, priča uz osmeh Mića.

foto: RINA

Ipak, zbog tople zime i nedostatka snega ove godine, i on i deca nemaju mogućnost da uživaju, ali zato kada padne sneg Mića ga oblikuje i sačuva bar za nekoliko dana. Nedavno je boravio u selu Lipovac na odmoru gde je nastao beli lavić.

foto: RINA

„Mića je došao kod nas na odmor i kako je tad pao sneg bile su pune ruke posla. Moj sin Sava i on su pola dana proveli sakupljajući sneg, sve su kofama donosili dok nisu imali dovoljno da naprave šta su zamislili. Ne zna se da li tad više uživa on ili dete koje je u njegovom društvu, a najvažnije je da bude bar nekoliko dana mraz da bi njihovo remek delo što duže trajalo“, kaže Danka Jovanović, vlasnica seoskog domaćinstva u kom je Mića boravio na odmoru.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track