EVROPSKO PRIZNANJE ZA KRUŠEVAC: EK svrstala ga u top 3 grada
Foto: Kurir/Ž.M.

bravo!

EVROPSKO PRIZNANJE ZA KRUŠEVAC: EK svrstala ga u top 3 grada

Srbija -

Kruševac je jedan od tri grada u Evropi koji su ušli u finale za nagradu za Planiranje održivog urbanog razvoja (POUM nagrada), objavila je Evropska komisija. Retimno iz Grčke i Vroclav iz Poljske su konkurenti Kruševcu za ovo priznanje.

- Sve nagrade prepoznaju izuzetne aktivnosti sprovedene u 2019. godini. Nagrade Evropske nedelje mobilnosti prikazuju značajan trud lokalnih samouprava u promociji održive urbane mobilnosti tokom nedelje mobilnosti. POUM nagrada dodeljuje se za izuzetnost u održivom urbanom planiranju, dok se Nagrada za bezbednost na putevima dodeljuje za mere bezbednosti na putevima. Godišnja tema za sve nagrade bila je bezbedno pešačenje i biciklizam, kaže se u saopštenju.

foto: Kurir/Ž.M.

Što se tiče Kruševca evropski stručni žiri je impresioniran raznovrsnim programom aktivnosti Kruševca u okviru Evropske nedelje mobilnosti, podržanog učešćem građana koji su videli novouređene javne prostore, uklanjanje parkirališta i stvaranje urbanih parkova. Retimino se ističe po korišćenju komunikacionih aktivnosti u cilju angažovanja lokalnog stanovništva u diskusijama o kvalitetu vazduha, obnovljive energije i bezbednosti na putevima, a Vroclava se jako fokusirao na bezbedno pešačenje i biciklizam, koji su pedstavljeni kroz angažovanje i informativne događaje.

Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track