GRADONAČELNIK LABAN i BALINT PASTOR: Subotica će i ubuduće biti dobar domaćin učesnicima i gostima polumaratona
Foto: Nikola Tumbas

GRADONAČELNIK LABAN i BALINT PASTOR: Subotica će i ubuduće biti dobar domaćin učesnicima i gostima polumaratona

Srbija -

Namera Sportskog udruženja 'Horizont' i Grada Subotice da se organizovanjem Subotičkog polumaratona grad Subotica uvrsti na mapu atletsko-rekreativnog trkačkog sveta u potpunosti je realizovana, ocenjeno je na konferenciji održanoj povodom povodom dodele plaketa zaslužnima za realizaciju ove sportske manifestacije.

foto: Nikola Tumbas

Subotica se pridružila gradovima u našoj zemlji i regionu koji tradicionalno, već godinama, održavaju polumaratone. Na prošlogodišnjem, trećem polumaratonu bilo je tri puta više učesnika nego na prvom, a duplo više nego na drugom.

- Verujem da će ovogodišnji, četvrti po redu Subotički polumaraton biti bolji od prethodna tri, i po organizaciji, i po broju učesnika - izjavio je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban.

Uz izražavanje zahvalnosti svima koji su doprineli da 3. Subotički polumaraton bude što je moguće uspešniji, gradonačelnik Laban je istakao da će Subotica i ubuduće biti dobar domaćin učesnicima i gostima polumaratona. Ambijent, dodao je, u kome će se odvijati ovogodišnji i svi naredni polumaratoni biće i lepši i uređeniji, jer se na Trgu slobode gradi nova parterna fontana, a biće rekonstruisane i fasade tri objekta koji se nalaze na turističkoj ruti secesije - Art nouveau, u centralnom gradskom jezgru.

foto: Nikola Tumbas

Republički poslanik i član SU „Horizont", Balint Pastor, naveo je između ostalog da mu je izuzetno drago što je Subotički polumaraton iz godine u godinu sve kvalitetniji i masovniji i da to potvrđuje da su organizatori i suorganizaori polumaratona bili u pravu kada su rešili da krenu u realizaciju ovog projekta.

Na konferenciji je takođe saopšteno da se ove godine očekuje oko 2.000 učesnika i da su od danas otvorene prijave za učešće na četvrtom po redu Subotičkom polumaratonu koji će se održati 30. avgusta, u okviru proslave Dana grada.

foto: Nikola Tumbas

Predstavnicima medija i gostima obratili su se i predsednik SU „ Horizont" Kristifor Bogdanić i potpredsednik Živica Savin. I oni su izrazili zahvalnost svima koji su doprineli uspehu i afirmaciji Subotičkog polumaratona.

Foto: Nikola Tumbas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja