IMAO JE IDEJU I DOBRU VOLJU: Pančevac ostvario san! Otvorio vodenicu, postao gazda, a sad planira proširenje posla!
Foto: Profimedia, Printscreen/ Instagram

IMAO JE IDEJU I DOBRU VOLJU: Pančevac ostvario san! Otvorio vodenicu, postao gazda, a sad planira proširenje posla!

Srbija -

Dragan Pećanac iz Pančeva je uspeo da ostvari svoj davnašnji san i da napravi vodenicu u kojoj melje različite žitarice na starinski način.

On je jedan od 23 preduzetnika koji su tokom prošle godine, zahvaljujući novcu koji su dobili na konkursu Grada Pančeva, uspeli da pokrenu sopstveni posao

- Naša je bila davnašnja želja da otvorimo vodenicu samo nismo nikako uspeli i da nađemo samu vodenicu i da je kupimo. Dugi niz godina sam radio različite poslove, a imali smo želju i ja i supruga da radimo za sebe, da otvorimo nešto naše - počinje priču Dragan Pećanac, vlasnik vodenice. On kaže da je za konkurs Grada Pančeva za pomoć početnicima u samozapošljavanju saznao preko interneta.

- Na internetu smo saznali za konkurs. Otišli smo do Opštine, preuzeli potrebnu dokumentaciju, predali sve i oni su to prepoznali kao jako dobru ideju - kaže Dragan koji je za potrebe započinjanja biznisa dobio 500.000 dinara, kao i pomoć u vidu plaćenih pravnih i knjigovotstvenih usluga u toku prve godine poslovanja.

- To nam je značilo mnogo, jer smo sa tim novcem kupili vodenicu i svu prateću opremu što se tiče vodenice i započeli naš posao. Ubrzo se ispostavilo da je naša ideja bila dobra. Trenutno radimo ja i supruga i imamo još jednog dečka koji dođe povremeno da nam pomogne - kaže Dragan i dodaje da planira da proširi posao i zaposli još radnika.

- Želimo da proširimo naš posao, da otvorimo jednu malu pekaru sa integralnim brašnima. Ukoliko uspemo u tome imaćemo potrebu za još radnika.

Grad Pančevo svake godine kroz Lokalni akcioni plan zapošljavanja obezbeđuje određenu sumu novca za realizaciju mere samozapošljavanja. Tako je 2019. godine u ove svrhe izdvojeno 10 miliona dinara, a taj novac je iskorišćen da 23 preduzetnika započnu svoj posao. U okviru mere samozapošljavanja preduzetnici mogu da dobiju do 500 hiljada dinara za pokretanje sopstvenog posla.

Kurir.rs/@pancevutreba / Foto: Profimedia, Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track