HEROJI IZ TITELA: Spasli život majci dvoje dece, koja je htela da se baci u Tisu jer je muž prevario
Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

triput za 15 dana pokušala da se ubije

HEROJI IZ TITELA: Spasli život majci dvoje dece, koja je htela da se baci u Tisu jer je muž prevario

Srbija -

Nameru žiteljke Titela (31), da u nedeljnoj noći zbog ljubavnih jada, kako je sama govorila, skoči sa mosta u ledenu Tisu, osujetili su Dragan Đorđić, načelnik policije u tom bačkom mestu, i Dušan Maleš, medicinski tehničar u Službi hitne pomoći u titelskom Domu zdravlja.

Nesrećna žena je, kako se saznaje, ranije već dva puta pokušavala da sebi oduzme život. Navodno je pre dve nedelje popila veću količinu lekova, posle čega je završila u bolnici na ispiranju želuca. Potom je ponovo to isto učinila, i tada je opet spasena. Treći put je nameravala da skoči sa mosta.

Ne dozvoljavajući nijednog trenutka da im dramatična situacija na mostu, koju su posmatrali slučajni prolaznici, ali i otac i stric nesrećne žene, izmakne kontroli, načelnik Đorđić i medicinski tehničar Maleš su združeno uspeli da je ubede da odustane od skoka u reku, a zatim je vratili na bezbedno.

- Bio sam čvrsto odlučan da je odvratim od namere, mada mi je, dok sam joj se polako približavao, ponavljala da ne prilazim, jer će skočiti. Stajala je sa druge strane ograde mosta, visoke više od metar, na delu širokom svega nekoliko centimetara - prepričava Đorđić.

Držeći se jednom rukom za ogradu, i drhteći od hladnoće i kiše, ova žena, inače majka dvoje maloletne dece, nije prestajala da ponavlja da joj niko ne prilazi. Plačući je govorila da nju niko ne voli i da je emotivni partner prevario sa rođenom sestrom.

- Ubeđivao sam je da će sve biti u redu, da siđe odatle, i da odemo na kafu i da razgovaramo. Polako sam se približavao mestu gde je stajala, govoreći joj da je voli njen brat, pomenuo sam i njegovo ime. Kada sam joj prišao na dva metra, procenio sam da mogu bezbedno da je uhvatim. Ubrzo je tu, do mene bio i Dušan Maleš, medicinski tehničar iz Hitne službe Doma zdravlja. On je ženu čvrsto uhvatio za rame, a onda i ja. Podigli smo je i prebacili sa ove strane ograde mosta - prepričava načelnik, kojem ovo nije prvi slučaj spasavanja.

Posle svega, Dragan Đorđić i Dušan Maleš, skromno govore da sebe ne smatraju herojima i da su ubeđeni da bi u situaciji u kojoj su se oni našli svako tako postupio.

Situacija na mostu nije bila nimalo laka - priča nam medicinski tehničar Dušan Maleš. - Prvi put sam se suočio sa tako teškom, stresnom i izazovnom situacijom. Svi koji smo bili na mostu, strahovali smo da ne skoči. Srećom, uspeli smo da je spasemo, a kada smo je vratili na bezbedno, odahnuli smo.

(Kurir.rs/Novosti, LJ. P./ Nebojša Mandić/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track