FILMSKA MAGIJA SE VRAĆA U GRAD NA TAMIŠU: U Pančevu počinje izgradnja filmskog studija i pratećih objekata
Foto: Pančevu treba

FILMSKA MAGIJA SE VRAĆA U GRAD NA TAMIŠU: U Pančevu počinje izgradnja filmskog studija i pratećih objekata

Srbija -

Na području Pančeva zvanom Hipodrom u narednih mesec dana počinje izgradnja filmskog grada sa tri studija i pratećim objektima, ukupne površine 12.000 kvadratnih metara.

foto: Pančevu treba

U ovom kompleksu biće zaposleno oko 90 osoba, od toga 22 za stalno, a procene su da će broj privremeno angažovanih biti i do 2.000, u zavisnosti od toga kakav se filmski projekat bude u tom trenutku izvodio.

U Pančevu postoji tradicija snimanja filmova. Na raznim lokacijama u gradu snimljeno je više od 150 filmova, serija i kultnih scena iz filmova poput “Maratonci trče počasni krug”, “Ko to tamo peva”, “Balkan ekspres”, ali i novijih ostvarenja.

foto: Pančevu treba

Prvi izbor prodcenata

Grad Pančevo želi da zadrži status filmskog grada i ima propisanu ubrzanu proceduru za pomoć filmskim ekipama te je stoga često prvi izbor producenata prilikom odabira lokacija za snimanja. To potvrđuje i Miško Stevanović, filmski radnik koji se već decenijama vraća Pančevu.

- Pančevo je bilo i pre mog početka rada na filmu, tokom moga rada, a mislim da će biti i ubuduće ozbiljna lokacija za snimanje filmova. Ono što filmadžije traže - lako nalaze u Pančevu. Sve što je trebalo za snimanje, a što je bilo moguće, mi smo dobijali i zato smo se i vraćali i vraćamo se i dalje Pančevu. Uslediće i uređenje tamiškog keja na kojem smo snimali pre trideset godina italijansku seriju "Mama Lučija" i verujem da će i ubuduće služiti i nama za snimanja, a i Pančevcima za uživanje - objasnio je Miško Stevanović, koji je prisustvovao snimanju čuvene serije Karla Pontija “Mama Lučija”.

foto: Pančevu treba

Sofija Loren uživala u Pančevu

Te 1987. Za potrebe snimanja serije na Tamiškom keju su napravljene kulise grada Njujorka, a filmska diva Sofija Loren je više od mesec dana drugovala sa mnogobrojnim statistima koji su glumili Njujorčane iz tridesetih godina dvadesetog veka.

Šta Pančevci misle o tome što je grad postao regionalni filmski centar pogledajte u anketi.

1 / 13 Foto: Pančevu treba

(Kurir.rs/@pancevutreba)/ Foto: Pančevutreba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track