NJEGOV DUH PROŽIMA NOVI SAD: Otvoreni 13. Antićevi dani
Foto: Samo Novi Sad

NJEGOV DUH PROŽIMA NOVI SAD: Otvoreni 13. Antićevi dani

Srbija -

U Gradskoj kući u Novom Sadu danas je svečano otvorena trinaesta po redu manifestacija “Antićevi dani” koja će ove godine trajati do 13 marta.

Svečanom otvaranju prisustvovao je i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

  • Koliko god da ste čitali knjiga Mike Antića i njegovu poeziju, čitali o njemu lično ili ste slušali urbane legende o njegovim boemskim danima, boemskim noćima i taman kada ste pomislili da znate sve o njemu, organizuju se "Antićevi dani" i uvek čujete nešto novo i saznate nešto novo o Antiću. Antićev duh prožima Novi Sad i to je nešto što morate da osetite da bi razumeli i kako je Antić rekao: "Stvarnost je stvarnija ako joj dodate nešto nestvarno", to jeste Antić i to jeste razlog zašto po 13. put po redu u Novom Sadu "Antićevi dani"- rekao je gradonačelnik uoči otvaranja manifestacije.
foto: Samo Novi Sad

Na svečanosti otvaranja “Antićevih dana” dodeljena je i Nagrada “Miroslav Antić” za najbolju zbirku pesama, koju je ove godine jednoglasnim izborom stručnog žirija odneo pesnik Bojan Vasić za poetsku zbirku “Toplo bilje”.

  • S obzirom da nemam ni punih 35 godina, očekivao sam ipak da me takva nagrada mimoiđe i da ode nekom starijem pesniku. Ali sad kad sam dobio nagradu za ovu knjigu, naravno veoma mi je drago i počastvovan sam što ona nosi ime Miroslava Antića - rekao je Vasić nakon proglašenja.
foto: Samo Novi Sad

Tokom trajanja manifestacije organizovani su mnogi kulturni sadržaji širom grada, pa tako u četvrtak možete u Kulturnoj stanici “Eđšeg” prisustvovati otvaranju izložbe dečjih radova nastalih na konkursu “Stvarnost je stvarnija ako joj dodaš nestvarno” ili učestvovati na nekoj od Tribina mladih koje će se održati 12. i 13. marta.

1 / 12 Foto: Samo Novi Sad

(Kurir.rs/@samonovisad)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track