CELOG ŽIVOTA JE RADILA ZA DRUGE, A SADA ŽIVI SVOJ SAN: Evo kako je Branka preko noći postala svoj gazda
Foto: Pančevu treba

CELOG ŽIVOTA JE RADILA ZA DRUGE, A SADA ŽIVI SVOJ SAN: Evo kako je Branka preko noći postala svoj gazda

Srbija -

Branka Maksimov iz Pančeva je zahvaljujući konkursu Grada za pomoć početnicima u pokretanju sopstvenog posla uspela da ostvari san i otvori preduzetničku radnju.

Ona je dobijena sredstva iskoristila za pokretanje sopstvene voskarske radionice u kojoj pravi sveće. Kaže da se i ranije bavila voskarskim poslom, ali je uvek radila za druge i tek sada joj se pružila šansa da i sama postane gazda.

- Nekako smo u isto vreme suprug i ja ostali bez posla i u tom periodu prijateljica mi je javila da je otvoren konkurs za samozapošljavanje. Grad Pančevo mi je odobrio 500.000 dinara i sa tim novcem uspela sam da sredim moju radionicu i da kupim sve šta mi je potrebno - kaže preduzetnica Branka Maksimov.

foto: Pančevu treba

Kako kaže, dobijena sredstva je iskoristila za kupovinu sirovine i kalupe za ukrasne sveće.

- Pravimo ukrasne sveće s tim što mogu da se dodaju razne boje, mirisi. Meni znači mnogo što sam dobila podršku Grada jer to mi je bio jedan životni san. Promenjen mi je totalno smisao života otkad sam ovo počela da radim - iskrena je Branka Maksimov.

foto: Pančevu treba

Grad Pančevo svake godine kroz Lokalni akcioni plan zapošljavanja obezbeđuje određenu sumu novca za realizaciju mere samozapošljavanja. Kroz tu meru u 2019. godini izdvojeno je 10 miliona dinara. Taj novac je iskorišćen da 23 preduzetnika započnu svoj posao. U okviru mere samozapošljavanja preduzetnici mogu da dobiju do 500 hiljada dinara za pokretanje sopstvenog posla.

1 / 6 Foto: Pančevu treba

(Kurir.rs/@pancevutreba) Foto: Pancevutreba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track