Knežević podneo ostavku na mesto gradonačelnika
Foto: Nebojsa Mandic

Zrenjanin

Knežević podneo ostavku na mesto gradonačelnika

Srbija -
U skladu sa Zakonom o lokanoj samoupravi Goran Knežević će funkciju gradonačelnika Zrenjanina obavljati do izbora novog čelnika grada na Begeju

ZRENJANIN - Gradonačelnik Zrenjanina Goran Knežević (SNS) podneo je ostavku na tu funciju zbog izbora za ministra poljoprivrede, sopšteno je danas iz kabineta gradonačelnika.U skladu sa Zakonom o lokanoj samoupravi, Knežević će funkciju gradonačelnika Zrenjanina obavljati do izbora novog čelnika grada na Begeju.Knežević je za gradonačelnika, drugi put, izabran na konstitutivnoj sednici 6. jula kao kandidat Srpske napredne stranke. Pre toga on je bio predsednik opštine i gradonačelnik, ali kao visoki funcioner Demokratske stranke.Gradski odbor SNS je za upražnjeno mesto gradonačelnika Zrenjanina predložio magistra veterine Ivana Bošnjaka (33).Odborničku većinu u Gradskoj skupštini čine SNS i SPS, sa svojim koalicionim partnerima, odnosno sa 35 od ukupno 67 mandata.

Zamenik gradonačelnika je Čedomir Janjić (DSS).Predsednik Skupštine Radovan Bulajić (SPS) najavio je da će naredna sednica Skupštine biti održana, najverovatnije, krajem avgusta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja