KRALJEVO: Planinari Železničara najbolji u Srbiji!
Foto: Gradska uprava Kraljevo

Planinarsko-smučarski klub

KRALJEVO: Planinari Železničara najbolji u Srbiji!

Srbija -

KRALJEVO - Planinarsko-smučarski klub „Železničar" iz Kraljeva nastavio je niz uspešno završenih godina - prvo mesto na republičkim planinarskim akcijama i pehar za 2019. godinu opet je u rukama članova ovog kluba, a dodeljen im je na Skupštini Planinarskog saveza Srbije, održanoj u Aranđelovcu.

Kako ističe Dragan Jovanović, predsednik kluba, do prvog mesta na republičkim planinarskim akcijama i pehara za 2019. godinu, kraljevački planinari došli su učestvujući u planinarskim manifestacijama i prelazeći trase: Rtanj, Suva planina - Trem, Gledićke planine, Fruška gora, Stolovi, Tupižnica, Dani planinara (Kosjerić), Gledićka transverzala, Povlen, Kablar, Dan pešačenja u Srbiji, Rajac, Jastrebac, Stazama Kolubarske bitke (Lajkovac).

foto: Gradska uprava Kraljevo

- Ovaj pehar je velika satisfakcija i ovo je šesti put kako smo prvi u Srbiji. Na Republičkim akcijama borili smo se po broju učesnika i broju akcija u kojoj učestvuju klubovi. Ove godine imamo čast i privilegiju da budemo organizatori Dana planinara koji će se održati od 12. do 14. juna 2020. godine na Rudnu. Zahvaljujem se Planinarskom savezu Srbije, što su nam ukazali poverenje da od 180 klubova, koliko je registrovano, mi budemo organizatori. Dani planinara će biti dobra promocija Rudna, rudnjanskog kraja, kao i planine Radočelo, tu će biti i nove discipline kao što su orijentacija,orijentiring, planinsko trčanje, kaže Jovanović.

(Kurir.rs/J. S./FOTO: Gradska uprava Kraljevo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track