OD DANAS PRANJE GLAVNIH ULICA U NIŠU: JKP Medijana počinje dezinfekciju centra grada asepsolom rastvorenim u vodi
Ilustracija, Foto: M.S.

mere protiv virusa

OD DANAS PRANJE GLAVNIH ULICA U NIŠU: JKP Medijana počinje dezinfekciju centra grada asepsolom rastvorenim u vodi

Srbija -

NIŠ - Javno komunalno preduzeće ''Mediana'' počelo je danas sa pranjem centralnih gradskih ulica u Nišu dezinfekcionim sredstvima, a iz tog preduzeća najavljuju da će u narednim danima tako prati i ulice oko gradskih pijaca, kao i ostale delove grada.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Kurir/M.S.

Direktor "Mediane'' Dragoslav Pavlović rekao je novinarima da će gradske komunalne službe nastojati da, sve dok traje vanredno stanje, javne gradske površine čiste sredstvima za dezinfekciju.

''Uliče se čiste asepsolom rastvorenim u vodi. Nadamo se da ćemo imati redovnu nabavku sredstvima za dezinfekciju kako bismo pokrili čitav grad'', rekao je Pavlović posle sednice Štaba za vanredne situacije na kojoj je doneta odluka o hitnom pranju ulica dezinfekcionim sredstvima.

Pavlović je kazao da komunalne službe redovno obavljaju i druge aktivnosti, kao što se je odvoz smeća i sve što se tiče javne higijene.

Dodao je da su obezbeđene maske i rukavice za zaposlene, kao i da se vozila i sve površine u tom preduzeću dezinfikuju posle radnog vremena u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

Inače, gradska opština Medijana u Nišu oformila je Krizni štab za vanredne situacije i otvorila kol centar za pomoć građanima starijim od 65 godina.

Predsednik te opštine Nebojša Kocić rekao je novinarima da su prvog dana imali više od 90 poziva i da se građani najčešće javljaju kako bi im dostavili hranu, sredstva za dezinfekciju i ostale potrepštine.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

Ta opština je, kaže, otvorila i posebnu telefonsku liniju na kojoj građani mogu dobiti savete od dežurnog lekara.

Kocić je dodao i da raste broj volontera koji su na usluzi gradskoj opštini.

''Oni dobijaju legitimacije sa opštinskim pečatom i obavezni su da ih nose kada odlaze kod građana'', rekao je Kocić i savetovao građanima da vode računa kome daju novac za kupovinu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track