OVO JE ZA ZATVOR: U Pirotu se pojavili lažni volonteri, uzimaju novac starima za namirnice pa se izgube
Foto: Shutterstock

užas

OVO JE ZA ZATVOR: U Pirotu se pojavili lažni volonteri, uzimaju novac starima za namirnice pa se izgube

Srbija -

Bojan Ranđelović, pomoćnik pirotskog gradonačelnika,koji je sa Sretenom Savovim zadužen za koordinaciju volontera, rekao je danas, da su se prema inforamcijama Crvenog krsta u ovom gradu pojavili lažni volonteri koji navodno pomažu starima, a ustvari ih varaju.

Uz konstataciju da lažni volonteri zloupotrebljavaju aktuelnu situaciju sa virusom korona Ranđelović je rekao da, lažni volonteri uzimaju novac od starijih da bi im navodno pomogli i naravno novac stavljaju u džep i više nikad se ne vrate kod onih od kojih su uzeli pare. On je naglasio da će volonteri od danas biti jasno označeni, odnosno uniformisani i sa prslucima i, identifikacionim karticama kako bi bili prepoznatljivi.

-Definisali smo spisak osoba kojima je potrebna pomoć u dostavljanju hrane ili lekova i sličnih potrepština. Uradićemo trijažu svih zahteva za pomoć i vodiće se računa da je tim ljudima zaista potrebna pomoć ove vrste. Od građana očekujemo da nam upućuju realne zahteve, kaoo se ne bi desilo zagušenje i kako bi pomoć dobili oni kojima je ona zaista neophodna-kaže Ranđelović.

(Kurir.rs/Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track