NAJLEPŠA SLIKA IZ ČAČKA U DOBA KORONE: Luka besplatno dostavljao hranu i lekove starima
Foto: RINA

veliko srce kad je najteže

NAJLEPŠA SLIKA IZ ČAČKA U DOBA KORONE: Luka besplatno dostavljao hranu i lekove starima

Srbija -

Iako sam u desetoj deceniji života, uvek sam sve svoje obaveze obavljao sam. Međutim, sada je situacija takva da mi je pomoć drugih neophodna i zato sam mnogo zahvalan Luki koji je došao. On je zlatno dete i pokazao je svoje dobro srce u ovoj situaciji, izjavio je Čačanin Milan

ČAČAK - U ovom teškom periodu kad je korona virus paralisao skoro čitav svet na ispitu je solidarnost i plemenitost svakog pojedinca. Taj test već prvog dana vanredne situacije u Srbiji uspešno je položio Luka Petković iz Čačka koji je jutros poranio i besplatno vršio dostavu hrane i namirnica starim sugrađanima koji su prva meta i zbog toga ne mogu napolje.

“Želimo da sačuvamo naše starije. Ako izađu u grad oni su u opasnosti jer su najranjiviji kad je ovaj novi virus u pitanju i zato smo odlučili da ih poštedimo. Strogo vodimo računa da ne dođemo u kontakst sa njima. Oni nas pozovu, mi im ostavimo namirnice i lekove ispred vrata i odemo”, rekao je za Luka za RINU.

foto: RINA

Pomoć je bila potrebna i devedestogodišnjem Milanu Filipoviću, koji poštuje mere koje je propisala država.

“Iako sam u desetoj deceniji života, uveki sam sve svoje obaveze obavljao sam. Međutim, sada je siuacija takva da mi je pomoć drugih neophodna i zato sam mnogo zahvalan Luki koji je došao. On je zlatno dete i pokazao je svoje dobro srce u ovoj situaciji”, izjavio je ovaj stari Čačanin.

foto: RINA

Luka inače radi u jednoj agenciji za dostavu ali narednih dana zaista će, kako kaže, trčati da bi mogao da pomogne svima onima kojima je to potrebno.

“Najviše nas pozivaju deca starih ljudi koji ne žive u državi, a imaju stare ropditelje koji u ovoj situaciji nisu u mogućnosti da odu sami do prodavnice ili apoteke. Broj poziva se mnogo povećao i zato nam je u planu da angažujemo još dostavljača”, poručio je ovaj humani mladić.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track