Najnovije vesti

HUMANOST I SOLIDARNOST SOMBORACA: Kompanija koja šije i poklanja maske za lice
Foto: Sombor

HUMANOST I SOLIDARNOST SOMBORACA: Kompanija koja šije i poklanja maske za lice

Srbija

Kompanija ,,Fiorano’’, koja u Somboru zapošljava oko 1.700 ljudi, po stupanju na snagu vanrednog stanja u Republici Srbiji, zatvorila je proizvodni pogon do daljnjeg. Pored brige za zdravlje zaposlenih, ova kompanija pokazala je i društvenu odgovornost vrednu pažnje. Određen broj radnika u ovom pogonu ipak dolazi na posao i šije maske za lice, koje poklanja gradskoj bolnici, institucijama, prevoznicima, policiji i drugima kojima je to potrebno.

foto: Sombor

Solidarnost i humanist Somboraca primer je svima. Iako im je proizvodni pogon zatvoren do daljnjeg, kompanija ,,Fiorano’’ u Somboru vredno šije i poklanja maske za lice.

Kako saznajemo od Marije Gajin, šefa proizvodnje u pogonu, sve je zapravo počelo šivenjem maski za potrebe zaposlenih u ovoj kompaniji, a onda je direktorka došla na ideju da, kad već imaju materijala, nastave sa šivenjem za sve one u Somboru i okolini kojima su maske potrebne.

1 / 6 Foto: Sombor

- Materijala imamo za ukupno 22.000 maski. Ne stajemo sa krojenjem dok ne dostignemo taj trenutni cilj. Ako bude potrebe za još, ostavićemo deo mašina za te potrebe, tako da nećemo stati sa proizvodnjom maski. Ako je potrebno, svakako ćemo nastaviti da ih šijemo, zaključuje Marija Gajin.

(Sombor)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...