Najnovije vesti

SVEŠTENICI VIŠE NE SVETE VASKRŠNJU VODICU: Umesto panike preporučujemo služenje bližnjima, starima i nemoćnima
Foto: Filip Plavčić

Eparhija žička

SVEŠTENICI VIŠE NE SVETE VASKRŠNJU VODICU: Umesto panike preporučujemo služenje bližnjima, starima i nemoćnima

Srbija

U cilju prevazilaženja nastale opasnosti po opšte zdravlje ljudi i smanjenja mogućnosti prenošenja virusa, odlučeno je da se zbog bliskih susreta i kontakata prilikom čina osvećenja vaskršnje vodice, po našim domovima, ovaj čin odloži do daljeg, dok ne prođe opasnost i rizik po zdravlje naroda, navodi se u saopštenju Eparhije žičke.

Preduzete su i mere opreznosti u svakodnevnim dešavanjima, bogosluženjima, obredima i kontaktima sa stanovništvom. Arhijerejski namesnici dobijaće blagovremene savete za sveštenstvo i narod, uz mogućnost razjašnjavanja nedoumica sa kojima se susreću u trenutnim okolnostima.

Ostala bogosluženja služićemo se po ustaljenom rasporedu, u cilju osvećenja duša i tela naših kroz jedinstvo sa Gospodom.

„Pozivamo sav naš narod da bude istrajan u molitvi Bogu u svojim domovima i hramovima, poštujući preporuke i mere naših crkvenih, nadležnih državnih i zdravstvenih organa. Umesto panike preporučujemo služenje bližnjima, posebno onima koji su zbog starosti najviše pogođeni novonastalom situacijom. Za to vreme prinosićemo usrdne molitve Gospodu za zdravlje i spasenje našeg naroda“, navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...