NOVI SAD U 3 SMENE U BORBI PROTIV KORONE: Dezinfikuju se autobusi, škole, zgrade! Vučević: Sve komunalne službe rade!
Foto: Kurir

radno!

NOVI SAD U 3 SMENE U BORBI PROTIV KORONE: Dezinfikuju se autobusi, škole, zgrade! Vučević: Sve komunalne službe rade!

Srbija -

U okviru preventivnih mera za borbu protiv korone novosadska "Ciklonizacija", JKP "Stan" i JKP "Gradsko zelenilo" uveliko vrše dezinfekciju autobusa, javnih ustanova, ulaza stambenih zgrada (ulazi, gelenderi, holovi zgrada, hodnici, liftovi), prostora svih gradskih uprava, kao i zgrada sudova, pravobranilaštva. Dezinfekcija se vrši i u Skupštini grada, Gradskoj kući, prostorijama matičara, inspekcija, robnih rezervi...

Reč je o širem setu mera koje Grad Novi Sad koordinira u cilju zaštite zdravlja građana i sprečavanju širenja korona virusa. Sistematska akcija će se širiti od centra grada prema obodima, najavljeno je ranije.

foto: Kurir

"Napominje se da je reč o dodatnim merama zaštite i da građani nikako ne smeju da prestanu sa primenom već preporučenih higijenskih i sanitarnih mera samozaštite i prevencije koje treba da prekinu širenje korona virusa" - saopšteno je.

foto: Kurir

Podsećamo da je u okviru ovih dodatnih preventivnih mera, „Ciklonizacija” još tokom vikenda uvela rad i u trećoj smeni.

foto: Kurir

- Sve komunalne službe rade, gradski saobraćaj je redukovan, pojačano je održavanje javne higijene, dezinfikuju se autobuska stajališta, ulice. Krenuli smo juče da radimo dezinfekciju stambenih zgrada, pored onih u kojima se nalaze institucije i javne ustanove – izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i dodao da je dobra vest da je Dom zdravlja Novi Sad otvorio odeljenje za respiratorne oboljena da primarna zdravstvena zaštita rastereti bolnice.

foto: Grad Novi Sad

- Otvoren je i novi kol centar gde 20 lekara dežura, od čega je sedam psihologa kao psihološka podrška. Ovo nije mali izazov sa sve nas, naročito za našenajstarije sugrađane. Ali život mora da ide dalje, i ako se budu poštovale odluke naše države, izaćićemo iz ove bitke kao pobednici – uverava Vučević.

foto: Kurir
foto: Kurir
foto: Kurir
foto: Kurir
foto: Kurir

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track